files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Z Michaloviec vyletela do Európy, Podravka je pre ňu výzvou

Poriadny hádzanársky prestup sa v týchto dňoch podaril kridelníčke Iuventy Michalovce Márii Holešovej. Tá po skončení kontraktu u jedenásťnásobného slovenského majstra mieri k chorvátskemu rekordérovi RK Podravka Koprivnica. Dvadsaťpäťročná slovenská reprezentantka sa dohodla s dlhodobým chorvátskym šampiónom na ročnom kontrakte, s ročnou opciou.

„Riešilo sa to už dlhšie. Minulý týždeň som v klube absolvovala zdravotnú prehliadku, po ktorej sme podpísali zmluvu,“ uviedla pre náš portál Mária Holešová, ktorá svoj prestup ihneď išla osláviť na zaslúženú dovolenku do Dubaja. „Čo sa týka samotného klubu, bola som veľmi prekvapená jeho profesionalizáciou. Určite to pre mňa nie je krok dozadu, skôr to beriem ako krok dopredu,“ podotkla na margo angažmánu u účastníka tretieho kola Pohára EHF. „Koprivnica je dlhodobým chorvátskym majstrom. Informovala som sa na tento klubu u Slavici Schusterovej, mojej bývalej spoluhráčky, ktorá je dokonca odchovankyňou Podravky. Tá mi ho vrelo odporučila. Pred ponukou som o Podravke príliš nevedela. Aj preto mi pomohla Slavica a takisto aj manažér pán Jaroslav Bovan. Môj prestup je určite aj jeho zásluhou,“ pokračovala Mária Holešová.

Mária Holešová pri podpise zmluvy

Na Iuventu nikdy nezabudne

Odchovankyňa bytčianskej hádzanej v Michalovciach účinkovala šesť rokov. Prišla ešte vekovo ako dorastenka a postupne sa cez starší dorast, juniorku, sedenie na lavičke prvého tímu vypracovala až k najväčším oporám slovenského majstra. V súčasnosti jej dokonca patrí aj miesto v slovenskej reprezentácii. „Ja na Iuventu nikdy nezabudnem,“ zložila Holešová poklonu klubu, ktorý ju katapultoval do veľkej hádzanej.

Mária Holešová s manažérom Jaroslavom Bovanom

„Do Michaloviec som prišla ako hádzanársky nikto a verím, že odchádzam ako niekto. Som o tom presvedčená, že odchádzam v pravý čas. Touto sezónou mi skončila zmluva a už začiatkom roka som predstaviteľov klubu informovala, žeby som sa rada hádzanársky posunula ďalej. Oni s tým súhlasili, keďže klub prechádza na koncepciu výchovy hráčok a následne ich posunu do európskej hádzanej. Verím, že sa Iuvente podarí vychovať aj ďalšie hráčky, ktoré sa presadia nielen na slovenskej scéne, ale aj na európskej. Som rada, že som tu mohla účinkovať. Spoznala som tu rad dobrých ľudí a získala viacero kamarátok,“ podotýka Mária Holešová, ktorú čaká prvý angažmán mimo Slovenska. „Osobne sa na Koprivnicu veľmi teším. Chorvátsko poznám akurát z dovoleniek. Teraz ho spoznám aj z hádzanárskeho hľadiska a takisto aj zo života tam,“ dodáva na záver Mária Holešová.

Peter Brendza




Uverejnené: 12.06.2018 08:58:20 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.