files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Milan Šimčák definitívne hráčom Dunajskej Stredy

Káder MFK Zemplín Michalovce opúšťa Milan Šimčák. Šikovný ľavý obranca či stredopoliar si to namieril do vlani tretieho FK DAC 1904 Dunajská Streda a s celkom zo Žitného ostrova si tak zahrá aj predkolo Európskej ligy. Dvadsaťdvaročný odchovanec košického futbalu tak nasleduje kroky brankára Patrika Maceja, ktorý do Dunajskej Stredy zamieril vlani v lete.

Milan Šimčák sa upísal celku od Žitného ostrova na tri roky (foto: fcdac.sk)

„Milan podával v drese Michaloviec dlhodobo veľmi kvalitné výkony a dovolím si povedať, že v nedávno skončenej sezóne bol špičkou Fortuna ligy na svojom poste. Je ešte stále vekom mladý, no napriek tomu má už množstvo skúseností s našou ligou, čo je vždy plusom v prípade príchodu nového hráča do tímu. Touto cestou by som chcel Milana privítať v našom klube a teším sa na našu spoluprácu,“ skonštatoval pre stránku DAC jeho športový riaditeľ Jan Van Daele.

Do Dunajskej Stredy Šimčák, ktorý sa stal prvou posilou vlani bronzového tímu Fortuna ligy, prestupuje na tri roky, zmluvu podpísal do konca sezóny 2020/21. Kontrakt vstúpi do platnosti po úspešnej lekárskej prehliadke. „Veľmi sa teším na novú výzvu. Možnosť obliekať si dres Dunajskej Stredy je zatiaľ najlepší krok v mojej kariére. DAC je podľa mňa jeden z najlepších klubov na Slovensku. Teším sa na to,“ vyhlásil pre stránku DAC Milan Šimčák.

Kto je Milan Šimčák

Košický rodák (nar. 23. augusta 1995) je odchovancom KAC Jednota, klubu z metropoly východu. V dorasteneckom veku sa presunul do Michaloviec, kde sa postupne prepracoval až do prvého tímu dospelých. Na jar 2015 pomohol Zemplínčanom k postupu do najvyššej súťaže, odvtedy v nej počas troch sezón nazbieral 72 štartov a pripísal si aj 4 góly a 4 asistencie. Na jar 2016 nastupoval aj v II. lige za košickú Lokomotívu, vtedajšiu farmu Michaloviec.




Uverejnené: 12.06.2018 13:31:18 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.