files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Medici si budú môcť v lete opäť v nemocniciach vyskúšať prácu lekára

Sieť nemocníc Svet zdravia spustila registráciu už na štvrtý ročník programu letných odborných stáží pre študentov lekárskych fakúlt - Letný camp medikov 2018. Počas jedného týždňa od 19. do 25. augusta 2018 má 20 najlepších vybraných účastníkov možnosť vyskúšať si prácu na rôznych špecializovaných oddeleniach štyroch nemocníc v okolí Zemplínskej šíravy (Michalovce, Trebišov, Humenné a Vranov nad Topľou) a to vrátane nemocnice novej generácie v Michalovciach.

Súčasťou denného programu medikov budú viaceré odborné workshopy aj na atraktívne nemedicínske témy, akými sú komunikácia s pacientom, tímovosť alebo ekonomika v zdravotníctve. Mladí študenti z lekárskych fakúlt zo Slovenska a Česka budú mať príležitosť stretnúť sa s profesionálmi spomedzi lekárov rôznych medicínskych odborov, s vedením nemocníc, ako aj so zástupcami siete Svet zdravia. Každý večer bude navyše pripravený neformálny spoločenský program. Aj tento ročník programu je pre jeho účastníkov úplne bezplatný. Registrácia potrvá do 22. júla 2018. „Záleží nám na tom, aby slovenskí talentovaní medici videli priestor na realizáciu kvalitnej medicíny aj v podmienkach regionálnych nemocníc a aby neodchádzali za prácou do zahraničia. Už to, že medici prejavili záujem o odborné stáže v čase svojho voľna, svedčí o ich úprimnom záujme o medicínu. My by sme toto ich nadšenie radi podchytili a umožnili im prax v podmienkach reálnych nemocníc,“ konštatoval Karol Wicklein, riaditeľ pre ľudské zdroje spoločností ProCare a Svet zdravia.

Sieť nemocníc Svet zdravia intenzívne pracuje so študentmi medicíny a zdravotníckych škôl už počas štúdia. Ukazuje sa, že projekty ako Medik roka alebo Letný camp medikov pomáhajú v úsilí udržať perspektívnych lekárov na Slovensku.Mohla som bližšie spoznať prostredie nemocnice, vidieť prácu lekárov na jednotlivých oddeleniach a aplikovať teoretické vedomosti do praxe. Mali sme tiež možnosť riešiť aj nemedicínske témy, napríklad ako komunikovať či pracovať v tíme, čo sa z kníh nedá naučiť. Camp prekonal moje očakávania. Všetci sme si odniesli mnoho skúseností, zážitkov a nikomu sa nechcelo ísť domov. Vrelo ho odporúčam aj ostatným medikom,“ uviedla minuloročná účastníčka Letného campu Nikola Čurillová, piatačka Lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. „Vyskúšal som si nielen laparoskopický trenažér, ale sa aj zúčastnil laparoskopickej operácie, počas ktorej nám primár chirurgie podrobne vysvetľoval, čo práve robí a prečo. Na traumatológii pre nás mali zase pripravené všetky pomôcky pre naloženie titánovej dlahy, ktorú sme si mohli po inštruktáži sami navŕtať. Mal som šťastie si dokonca vyskúšať asistovať pri totálnej endoprotéze kolenného kĺbu. Toto je len ukážka toho, čo všetko študenti na letnom campe zažijú. A navyše spoznajú mnoho nových ľudí,“ hovorí Miroslav Sučko, štvrták Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach.

Bližšie informácie pre záujemcov o Letný camp medikov 2018:

  • Akcia je určená pre študentov lekárskych fakúlt, odbor všeobecné lekárstvo, ktorí ukončili 2. ročník.
  • Termín konania akcie je od 19. do 25. augusta 2018.
  • Miesto konania akcie je Zemplínska šírava, hotel Eurobus.
  • Odborná časť akcie sa uskutoční v nemocniciach Sveta zdravia v Michalovciach, Trebišove, Vranove nad Topľou a Humennom. 
  • Študenti absolvujú prax počas jedného týždňa na vybraných oddeleniach:

Michalovce: centrálne operačné sály, urgentný príjem;

Trebišov: očná JAS, ORL JAS, chirurgický klaster;

Humenné: oddelenie ortopédie-operačné zákroky TEP, oddelenie neonatológie- tréning resuscitácie patologických novorodencov;

Vranov nad Topľou: oddelenie chirurgie-operačné zákroky, gynekologicko-pôrodnícke oddelenie;

  • Maximálna kapacita účastníkov je 20 študentov.
  • Oficiálnym jazykom akcie je slovenčina.
  • Účasť na akcii Letný camp medikov 2018 je BEZPLATNÁ.
  • Účastníci akcie získavajú certifikát o absolvovaní odbornej stáže.

Záujemcovia o účasť na Letnom campe 2018 sa môžu prihlásiť prostredníctvom online registračného formulára, ktorý nájdu na www.procare.sk/letny-camp-2018. K registrácii je potrebné priložiť krátky osobný profil a motivačný list. Registrácia sa končí 22. júla 2018. Počet miest je obmedzený a preto je čo najskorší termín zaslania spomínaných podkladov dôležitý.



Uverejnené: 26.06.2018 08:54:07 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.