files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventu Michalovce povedie Peter Hatalčík

Nie reprezentačný tréner, ktorým sa stal doterajší lodivod Iuventy Michalovce Ján Packa, ale Peter Hatalčík, bude v najbližšej sezóne trénerom rekordéra v počte slovenských titulov. Keď Ján Packa odmietol sedieť na dvoch stoličkách, pre vedenie Zemplínčaniek nastala situácia, do ktorej sa dostať nechceli. V polovici júna padla dohoda so Slovenským zväzom hádzanej a vedenie Iuventy muselo hľadať nového trénera. Našlo ho v podobe Petra Hatalčíka. Bývalý reprezentačný tréner mužov sa tak po štyroch rokoch vracia na trénerskú stoličku na miesto, kde sa narodil.

„Nebolo to len o Packovi. Pokiaľ mám správne informácie, SZH mal zabezpečiť trénera, ktorý by viedol oba tímy. Na tom SZH aj od novembra pracoval. Po angažovaní pána Packu Iuventou vznikla myšlienka, že by to mohol byť aj on. Tréner Packa odmietol viesť oba tímy, čo samozrejme rešpektujeme. V tom čase mal na výber pokračovať v Iuvente, alebo prijať samostatnú ponuku od SZH. Keďže jeho rozhodnutie všetci poznáme a Iuventa ho rešpektuje, v polovici júna pre nás nastala nová situácia. Nečakali sme totiž, že dohoda medzi nami a zväzom padne. Nová situácia nastala v tom, že sme  rýchlo museli zháňať nového trénera. Ja osobne som sklamaný z toho, že dohoda medzi nami a zväzom nebola naplnená, no aj taký je život. Treba sa z toho poučiť. Myslím si, že pre slovenskú hádzanú by bolo prospešné, ak by Iuventu a reprezentáciu viedol jeden človek,“ rozhovoril sa športový riaditeľ Iuventy Radoslav Kozlov, ktorý následne vysvetlil voľbu Petra Hatalčíka za nového lodivoda slovenského majstra a držiteľa Slovenského pohára. „V súvislosti nielen s voľbou nového trénera často počúvam, že manažér klubu by mal vyhovárať niektoré veci správnej rade klubu. Úprimne, väčší nezmysel som ešte nepočul. Je mi jasné, že voľba nového trénera, bez ohľadu na to kto by sa ním stal, niektorých ľudí nepoteší a niektorých zase áno. Jednoducho, všetkým sa vyhovieť nedá. Mojou úlohou ako člena správnej rady klubu je spolu so správnou radou prinášať riešenia. Riešenia, ktoré sú v súlade s filozofiou klubu a o ktorých sme presvedčení, že pomôžu klubu naplniť stanovené ciele na všetkých úrovniach. Za pána Hatalčíka rozhodli dva kľúčové faktory - jeho doterajšie výsledky a bohaté skúsenosti. Iuventa Michalovce je v rámci nielen Slovenska renomovaný klub, s najvyššími ambíciami. Aj preto sme sa rozhodli dať ponuku skúsenému trénerovi s výsledkami, pánovi Hatalčíkovi, s ktorým sme sa dohodli na ročnom kontrakte, s opciou na jeden rok.“

Peter Hatalčík sa stal nástupcom Jána Packu na trénerskom poste v Iuvente Michalovce (foto: TASR)

Peter Hatalčík je skúseným trénerom. V minulosti viedol aj slovenskú reprezentáciu mužov, s ktorou sa ako prvý tréner dostal na európsky šampionát, úspechy dosiahol aj na lavičkách Tatrana Prešov či Nových Zámkov. Na druhej strane, okrem krátkej anabázy vo Vinohradoch a Coimexe Košice Hatalčík ženy nikdy neviedol. Neodradzovalo to vedenie Iuventy? „Bude to pre neho po dlhých rokoch nová skúsenosť. Každopádne, spoliehame sa na to, že je skúsený tréner a s touto situáciou sa vysporiada. Veríme, že nadviaže na robotu pána Packu a družstvo pod jeho vedením bude napredovať,“ podotýka Radoslav Kozlov. Hatalčíkov realizačný tím ešte uzavretý nie je. Určite v ňom nebude ako asistent František Urban, ktorý spolu s Packom prechádza k reprezentácii, navyše, v klube bude mať na starosti jeden z úsekov RCH a žiačky. „Bolo by to na neho veľmi veľa. Preto sme sa rozhodli k pánovi Hatalčíkovi hľadať nového asistenta. Jeho meno prezradíme v blízkej budúcnosti.“ Reprezentáciu Slovenska povedú dvaja poslední tréneri Iuventy. Jánovi Packovi totiž bude asistovať spomenutý Urban. „My sme veľmi radi, že táto dvojica bude pôsobiť pri reprezentácii a je pre nás česť, že obaja naposledy viedli naše prvé družstvo. Tréner Urban sa v Iuvente rozvíja. Posunul sa vyššie, čomu sme radi. Čo sa týka Jána Packu, jemu prajeme veľa úspechov ako v osobnom živote, tak aj na reprezentačnej stoličke, aby sa mu s družstvom podarilo postúpiť na nejaký šampionát. Určite si to zaslúži. Teší nás, že obaja tréneri naposledy pôsobili u nás. Pre Iuventu je to dobrá vizitka,“ dodal na záver dosluhujúci športový riaditeľ Iuventy.

Peter Brendza



Uverejnené: 26.06.2018 22:57:33 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.