files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín naďalej bez posíl, v hre návraty Sulleya, Kovaľa či Griča

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa už tretí týždeň pripravujú na svoju štvrtú sezónu v najvyššej Fortuna lige. Zverenci trénera Antona Šoltisa dosiaľ odohrali päť zápasov. Najskôr zaknihovali dve prehry (v Trebišove 0:1, doma s Liptovským Mikulášom 1:2), následne dve výhry (v Humennom 3:0, v Kechneci 9:1), no a v sobotu v asi prvom ostrom prípravnom zápase remizovali na pôde nováčika maďarskej ligy MTK Budapešť 1:1.

„Čo sa týka prípravných zápasov, v nich sme doteraz pozerali hlavne na výkonnosť hráčov, ktorí sa vrátili z hosťovania a takisto aj na mladíkov prichádzajúcich z dorastu. Chceli sme ich vidieť v hernom nasadení, výsledky išli bokom,“ skonštatoval na margo doterajších duelov v príprave tréner Michalovčanov Anton Šoltis, ktorý k doterajšiemu priebehu prípravy dodal. „Zhruba 90% naplánovaných vecí sme aj splnili. Tréningy boli zamerané hlavne na kondíciu, väčší objem a silu, hoci sme prakticky všetko robili s loptou. Komplikáciou sú hlavne zranenia. Chýba nám napríklad Carillo, ktorý odcestoval domov, navyše, zatiaľ nemôžeme počítať ani so Šostákom. Je to teraz také rozbité, či rozhárané. Ja však verím, že sa to v najbližších dňoch dá dokopy a nejakí hráči sem aj prídu, pretože zatiaľ sme sa iba oslabili. Aj keď musíme pozerať na podmienky klubu, urobíme všetko preto, aby sme káder rozšírili nielen do počtu, ale aj do kvality, pretože zatiaľ nás posilnili akurát dorastenci či hráči, ktorí sa vrátili z hosťovania.“

Anton Šoltis naďalej hľadá posily do svojho tímu

Doteraz sa najvýchodnejší prvoligista pripravoval iba v domácich podmienkach. To sa tento týždeň zmení. „Šoltisovci“ totiž odídu na krátke, štvordňové sústredenie do Vysokých Tatier. V rámci neho sa v Poprade stretnú s domácim druholigistom, ako aj poľskou Termalicou Nieciecza, ktorá v minulej sezóne vypadla do druhej ligy. „Sú to už súperi, ktorí nás poriadne preveria. Poprad patrí medzi špičku druhej ligy, navyše sa opäť posilnil, takže určite má svoju silu. Čo sa týka Nieciecze, tá síce vypadla z najvyššej súťaže, ale aj druhá poľská liga má svoju kvalitu. Na sústredení sa chceme zamerať už aj na hernú stránku, na kompaktnosť či už v ofenzíve, alebo defenzíve,“ poznamenal Šoltis, ktorého zverenci na krátke sústredenie odchádzajú v utorok. V stredu ich o 17.00 hod. čaká spomínaný duel s Popradom, v piatok o 11.00 hod. nastúpia proti poľskému druholigistovi.

Do kádra pribudol Rus Nikita Andrejev, ktorý v minulosti hrával aj za MFK Košice (foto: mtk budapest)

Najviac ale fanúšika zaujíma stav kádra. V ňom nateraz ostali iba odchody. Už po lanskej sezóne v ňom skončila štvorica Niši, Šumejko, Matič a Jankaukas. Milan Šimčák odišiel do Dunajskej Stredy, nový klub, konkrétne český Slovan Liberec, si našiel aj najlepší lanský strelec Martin Koscelník. „Pokračovať v hosťovaní by u nás mohol ghanský útočník Sadam Sulley. Ten by sa k nám mohol pripojiť už počas sústredenia vo Vysokých Tatrách. Takisto sa hovorí o návrate Bragina. Verím, že zranenie Carilla nebude vážnejšie a zakrátko bude k diposzícii aj on,“ podotýka Anton Šoltis. Ten v prípravných zápasoch skúšal aj Michala Horodníka či Španiela Hectora Carasca, ktorí sa už ale nebudú s tímom pripravovať. Naopak, pribudol krajný záložník Nikita Andrejev. Ten naposledy pôsobil v Anži Machačkala, v minulosti hrával aj za MFK Košice, kde hosťoval zo Zenitu Petrohrad. „Naďalej sondujeme vhodných hráčov, pretože ako som už povedal, káder potrebujeme rozšíriť tak do kvantity, ako aj do kvality. Do tréningového procesu by sa mali v najbližších dňoch zapojiť Martin Kolesár a Martin Regáli, no aj tak potrebujeme posilniť hráčmi z vonku,“ pokračoval michalovský lodivod.

Jakubovi Gričovi skončilo hosťovanie v Nowom Saczi

Okrem Sadama Sulleya je v hre aj návrat Róberta Kovaľa, ktorý na Zemplíne hosťoval na jar z Dukly Praha, no a možný je aj návrat Jakuba Griča, ktorému v posledný júnový deň skončilo hosťovanie v poľskom Nowom Saczi. „Jakubovi Gričovi skončilo hosťovanie, no klub o neho prejavil záujem. Uvidíme, ako dopadne situáciu s ním. Zatiaľ je to v stave, že sme sa nedohodli, takže ostáva našim hráčom. Je možné, že aj on odíde v utorok s nami na sústredenie, je však možné aj to, že do utorka sa kluby dohodnú a Kubo ostane v Poľsku. Čo sa týka Róberta Kovaľa, ten sa zapojil do prípravy Dukly Praha, kde má platnú zmluvu. Máme o neho záujem. Uvidíme, ako sa vyvinie situácia s ním, aj s ďalšími hráčmi. Odišli nám dvaja hráči zo základnej zostavy, takisto aj tí, ktorí tu boli na hosťovaní. Potrebujeme to teda doplniť, navyše, otázne je aj zotrvanie Bednára. Zatiaľ sme sa teda oslabili a potrebujeme preto káder rozšíriť. Verím, že sa to udeje v najbližších dňoch,“ dodáva na záver Anton Šoltis.

Peter Brendza



Uverejnené: 01.07.2018 16:04:18 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.