files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

„Líšky z Ingemy“ lovili v revíre „prešovských tučniakov“

Po dlhých týždňoch čakania konečne poznáme novinky z michalovskej Dukly Ingema. Fanúšik sa po utorkovej tlačovke konečne dočkal prvých informácii. To, že Duklu povedie Miroslav Chudý sa dalo vycítiť z posezónnych vyjadrení, aký však bude káder, o tom sa iba šepkalo. Vedenie klubu ale opäť prekvapilo. Z doterajších osemnástich zverejnených mien je jasné, že Dukla v nasledujúcej sezóne latku podliezať nebude.

Erik Piatak nakoniec ostáva v Dukle

V kádri ostal kapitán Marek Kolba, aj ďalšie opory zadných radov Daniel Hančák, Tomáš Valečko či Michal Korenko. V útoku sa tréner Chudý určite bude spoliehať na Mareka Mašlonku, aj Erika Piataka. Ten mal síce odísť do francúzskeho Neuilly–sur-Marne, no nakoniec ostáva v Dukle. „V Dukle bolo dosť dlho ticho, tak som prijal ponuku francúzskeho klubu. Keď však prišla ponuka Dukly, zavážila rodina a rozhodol som sa ostať v Michalovciach. Som veľmi rád, že tu môžem pokračovať aj naďalej, pretože sa tvorí veľmi dobrý kolektív,“ skonštatoval Erik Piatak, ktorý by tak mal opäť utvoriť údernú formáciu s Marekom Mašlonkom.

V kádri ostávajú aj ďalší lídri Radovan Cútt, Jakub Linet, Tomáš Banovský, ale aj Lukáš Toma, Lukáš Hamráček, Lubor Balko, Radovan Mesaroš, či junior Dominik Borov. Naopak, v drese Dukly už neuvidíme Vladislava Solomončaka, keďže podľa slov trénera Chudého do mužstva hľadali iné typy hráčov. Skončila aj dvojica Rusina – Brezniak (obidvaja podpísali Martinu), či brankár Juríček a obrancovia Cvengroš s Meliškom. Ďalšou kapitolou sú Ľuboš Fajčák, Igor Halás a Martin Dolgoš, ktorí sa zrejme začali obzerať po civilnom zamestnaní. „Podľa mojich informácii je to tak,“ podotkol tréner Miroslav Chudý.

Kapitánom tímu bude opäť Marek Kolba

Nebolo to však iba o odchodoch. Vedenie klubu predstavilo na tlačovke aj štyri nové posily. A ich mená sú naozaj zaujímavé. Všetko ide o útočníkov. Z Banskej Bystrice či Detvy prichádza Mário Róth, no a z revíru „prešovských tučniakov“ ulovili „Ingemáci“ dokonca tri prírastky. Ide o stredného útočníka Samuela Chalupu, Ukrajinca Vladislava Gavryka a Marcela Baláža. Kapitán „tučniakov“ sa tak do Michaloviec vracia po viac ako roku. Ako je známe, na začiatku roka 2017 v Dukle skončil po nezhodách s vtedajším trénerom Miroslavom Ihnačákom. „Mužstvo sme sa snažili formovať tak, aby sme z tých pozícii, čo sme si vydobyli neustúpili. Po každej sezóne, či bola úspešná, alebo nie, vždy bývajú zmeny. Niektorí hráči odišli do iných klubov, niektorí sa chcú zrejme vydať inou cestou ako hokejovou. V minulej sezóne nás trochu tlačila topánka v agresivite a práve takéto typy hráčov sme hľadali Trošku nám možno zapasovala situácia v Prešove, kde nevedia, čo a ako bude,“ podotkol tréner Miroslav Chudý.

Podľa jeho ďalších slov je gro kádra podpísané. „My sme radi, že sa nám podarilo udržať tie najväčšie opory. Samozrejme, topánka nás tlačí v obrane, kde máme podpísaných iba štyroch hráčov. Nejakých hráčov máme rozrobených, teda uvidíme, čo sa nám podarí podpísať. Takisto hľadáme dvojku k Adamovi Trenčanovi do brány, šancu dostane aj mladík Tkačik z juniorky. Nebránime sa ešte ani posilneniu útoku, keď sa vyskytne nejaký zaujímavý hráč, určite ho oslovíme,“ dodáva Miroslav Chudý.

Káder (momentálne podpísaní či dohodnutí hráči)
Brankári: Adam Trenčan, Tomáš Tkačik.
Obráncovia: Daniel Hančák, Marek Kolba, Michal Korenko, Tomáš Valečko.
Útočníci: Marek Mašlonka, Erik Piatak, Jakub Linet, Lukáš Toma, Radovan Cútt, Lukáš Hamráček, Tomáš Banovský, Lubor Balko, Radoslav Mesaroš, Mário Roth (naposledy pôsobil v Detve), Samuel Chalupa, Marcel Baláž, Vladyslav Gavryk (všetci traja naposledy hrávali v Prešove), Dominik Borov.

Peter Brendza



Uverejnené: 04.07.2018 11:05:22 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.