files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Fiľková - Trehubová s Habánkovou pokračujú v Iuvente

Slovenské reprezentantky v hádzanej Veronika Habánková a Tatiana Filková – Trehubová budú aj v sezóne 2018/2019 obliekať dres michalovskej Iuventy. Oficiálna stránka klubu totiž informuje o ich predĺžení kontraktov, ako aj o tom, že jedenásťnásobný majster Slovenska bude mať v kádri aj dve juniorské reprezentantka Bibianu Štefaniková s Michaelou Štefanovou, ktoré prichádzajú z dorastu.

„S Habánkovou a Fiľkovou – Trehubovou sme sa dohodli na ročných kontraktoch. O ich kvalitách nikto nepochybuje. Habánková patrí už dlhodobo medzi najlepšie ľaváčky v lige, Fiľková – Trehubová sa síce vlani zo začiatku trošku hľadala, čo sa po prestávke dalo aj čakať, no na konci sezóny už patrila medzi opory. Sme radi, že v tíme budú aj Štefaniková so Štefanovou. Našim dlhodobým cieľom je zapracovávať naše odchovankyne do A tímu. Môžu sa od skúsených hráčok veľa naučiť a v budúcnosti zaujať ich miesta nielen v Iuvente, ale aj v slovenskej reprezentácii,“ podotkol pre stránku klubu Radoslav Kozlov, športový riaditeľ Iuventy.

Po podpísaní štyroch ľaváčok vyzerá káder Iuventy pre sezónu 2018/2019 takto: Brankárky – Ira Jablonská, Milena Petkovič, Katarína Muliková, pivotky – Vladimíra Kišiková, Nikoleta Trúnková, ľavé krídla – Andrijana Janičičová, Daniela Marcinčáková, Martina Pustá, ľavé spojky – Irina Kompaniets, Adriana Holejová, stredné spojky – Patrícia Wollingerová, Vladimíra Bajčiová, pravé spojky a krídla – Veronika Habánková, Tatiana Fiľková – Trehubová, Michaela Štefanová, Bibiana Štefaniková. „Dohodnutí sme aj s dvoma mladými slovenskými hráčkami, ktoré majú obrovský potenciál. Verím, že tento potenciál svojim prístupom k tréningu premenia do takej podoby, že v krátkom období sa z nich stanú opory nie len v Iuvente, ale aj v reprezentačných výberoch. Sú to hráčky na postoch spojky Miriam Kakaščíkova a Miriam Milenkyová. Týmto krokom sa posúvame opäť bližšie k nášmu dlhodobému cieľu. Tým cieľom je postaviť náš A tím hlavne z domácich hráčok, alebo z nádejných slovenských hráčok, ktoré sa budú v budúcnosti presadzovať v top kvalitných európskych kluboch a pomôžu tak sebe aj slovenskej hádzanej. Toto je naša filozofia a sme radi, že sa nám darí j napĺňať,“  pokračoval pre stránku Iuventy Radoslav Kozlov.



Uverejnené: 08.07.2018 21:58:41 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.