files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ľadový expres s vyššou kapacitou

Po dvoch beznádejne vypredaných jazdách pôjde nový turistický vlak najbližšiu sobotu s dvojnásobnou kapacitou miest. Košice Región Turizmus (KRT) v spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK) tak reagujú na vysoký dopyt cestujúcich turistov.

Mimoriadny turistický vlak jazdiaci z Košíc priamo až k Dobšinskej ľadovej jaskyni sa od jeho spustenia teší obrovskému záujmu verejnosti. Ľadový expres bol v oboch predchádzajúcich prípadoch úplne vypredaný. Približne osemdesiat miest sa zakaždým vypredalo v priebehu týždňa v online predpredaji alebo v Regionálnom informačnom bode v Košiciach. Zakaždým prišli k vlaku ďalšie desiatky záujemcov, ktorí si lístky kúpili priamo v súprave. "Enormný záujem ukazuje opodstatnenosť tohto mimoriadneho vlakového spojenia. Potvrdzuje tiež, že neustále úsilie o zlepšovanie dostupnosti atraktívnych lokalít si nachádza svojho adresáta. Pochopiteľne nás to teší, zároveň však chceme dopriať cestujúcim čo najväčší komfort a pokojný presun tam i nazad. Hneď po prvej jazde sme začali so ZSSK hovoriť o navýšení kapacity vlaku. Sme veľmi radi, že sa zo vzájomnej kooperácie zrodil tento ústretový krok a najbližšiu sobotu tak máme k dispozícii klimatizovaný vlak so 170 miestami na sedenie. Snažíme sa vychádzať cestujúcim v ústrety, aj preto sme - na základe dopytov - medzi výstupné a nástupné stanice zaradili aj zastávku Mlynky," konštatuje výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková.


Lístky na Ľadový expres si záujemcovia naďalej môžu kupovať online, cez weby kosiceregion.com alebo unesconadosah.sk, resp. osobne v Regionálnom informačnom bode v Košiciach. V prípade voľných kapacít je tu aj možnosť zakúpiť si lístok priamo vo vlaku, avšak bez nároku na miesto na sedenie. Mimoriadny turistický vlak Ľadový expres premáva každú prázdninovú sobotu až do 1.9.2018 (vrátane). Vyráža z Košíc o 7.56 hod., s možnosťou nástupu v Kysaku i Margecanoch. Cestujúci sa v ňom odvezú na juh Slovenského raja, kde môžu vystúpiť okrem konečnej zastávky (Dobšinská ľadová jaskyňa) aj v zastávkach Mlynky, Dedinky a Stratená. Rovnaké možnosti sú aj pri ceste naspäť, pričom vlak prichádza do Košíc o 18.44 hod. Turisti tak majú na spoznávanie krás južnej časti národného parku takmer sedem hodín.



Uverejnené: 18.07.2018 09:18:38 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.