files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V základnej zostave deväť Slovákov a dvaja legionári

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce už tri sezóny figurujú v najvyššej súťaži. Za ten čas sa káder poriadne obmenil. My sme sa pozreli na jednotlivých hráčov a pokúsili sme sa zostaviť základnú jedenástku z nich a takisto sme k jednotlivým postom zaradili aj náhradníkov. Koho by ste do základnej zostavy zaradili vy a na aké umiestnenie by si mohla trúfať takáto zostava?

Brankár: Marián Kelemen (Matúš Kira)

V michalovskej svätyni sa počas troch sezón vystriedali piati brankári. Pozíciu jednotky si postupne vyskúšali Matúš Kira, Marián Kelemen, Patrik Macej, v závere ten lanskej sa dostal do brány aj Poliak Dariusz Bieszczad, no a jeden duel odchytal dnes už tréner brankárov DAC Dunajská Streda Martin Raška. My sme do brány zvolili Mariána Kelemena.

Predsa, ide o najskúsenejšieho golmana, ktorý si štandardnú výkonnosť udržuje aj dnes. Za jeho náhradníka sme označili Matúša Kiru, ktorý by určite dokázal v prípade potreby zaskočiť.

Pravý obranca: Igor Žofčák (Marcos Perez, Aliaksander Sviarčinskij)

V prvej sezóne Michalovčanov v najvyššej súťaži tento post patril legionárom. Svoje miesto si na ňom vydobil Marcos Perez, v jarnej časti tam hrával aj Bielorus Sviarčinskij. Obaja post pravého obrancu obhospodarovali aj v druhej sezóne Michalovčanov vo Fortuna lige. Nakoniec sme ho ale obsadili Igorom Žofčákom.

Súčasný kapitán MFK Zemplín si určite zaslúži svoje miesto v zostave, či už v obrane, alebo v strede poľa, kde hrával prevažnú časť svojej kariéry. U nás o vlások vyhral post pravého obrancu.

Stredný obranca: Peter Kavka (Akaki Khubuthia)

Post pravého stredného obrancu zo začiatku patril Gruzíncovi Khubuthiovi. Tento tvrdý stopér viackrát Michalovčanov zachránil v ich premiérovej sezóne v najvyššej súťaži a aj on mal tak leví podiel na tom, že sa v nej udržali. V druhej sezóne dostával šancu aj Oliver Podhorin. My sme na tento post ale vybrali Petra Kavka. Ten bol od svojho príchodu do Michaloviec oporou tímu a tou je aj dnes.

Stredný obranca: Vernon de Marco (Michal Sipľak, Oliver Podhorin)

Post druhého stopéra tentoraz vystužíme legionárom. A nie hocijakým. Vernon de Marco vyril spoločne s ďalšími Španielmi v Michalovciach obrovskú brázdu. Výraznou mierou sa zaslúžil o postup „žlto-modrých“ medzi slovenskú elitu a nestratil sa ani v najvyššej súťaži. Aj preto prišli ponuky na prestup, ktorým Vernon neodolal. V súčasnosti patrí Slovanu Bratislava, no hosťuje v poľskom Lechu Poznan.

Alternatívou na jeho post je ďalší hráč poľskej ligy Michal Sipľak, zaskočiť by mohol aj Oliver Podhorin, nová posila rakúskeho druholigistu SC Wiener Neustadt.

Ľavý obranca: Milan Šimčák (Miroslav Božok)

Na post ľavého beka sme mali dve alternatívy. Milan Šimčák nakoniec o vlások zvíťazil nad skúsenejším Miroslavom Božokom. Rozhodla Šimčákova univerzálnosť, jeho cit pre ofenzívnu hru a aj to, že bol dosiaľ pri všetkých úspechoch Michalovčanov.

Aj preto si letný prestup do Dunajskej Stredy zaslúžil. Miroslav Božok by v prípade potreby na tomto poste určite adekvátne zastúpil „Šimiho“.

Defenzívny záložník: Jakub Grič (Jozef Šimon Turík, Tomáš Sedlák)

Defenzívny štít je v súčasnosti jedným z najdôležitejších postov. V Michalovciach sa za tri sezóny na ňom vystriedali viacerí hráči. Vernon de Marco, Kristi Qose, či Tomáš Sedlák sú už skúsenými hráčmi. My sme tu ale zaradili Jakuba Griča, ktorý túto zimu odišiel do Poľska. Okrem spomenutej trojice by ho v nutnosti mohol zastúpiť aj Jozef Šimon Turík.

Pravý stredopoliar: Martin Koscelník (Dominik Kunca)

Post pravého stredopoliara obsadzujeme Martinom Koscelníkom, ktorý v lete odišiel do Liberca. Po štyroch sezónach v „žlto-modrom“ drese si spoločne so Šimčákom zaslúžil okúsiť futbalovú šancu aj inde. Za ten čas totiž nechal v Michalovciach obrovskú brázdu. Na pravej strane stredu poľa by ho mohol zastúpiť aj Igor Žofčák, takisto aj Marcos Perez, no aj Dominik Kunca, ktorý začne druhú sezónu v Ružomberku.

Stredný záložník: Stanislav Danko (Samuel Garcia Bayón)

Aj keď sme mali na post ofenzívneho záložníka viacero alternatív, rozhodli sme sa pre tú domácu – Stanislava Danka. Rodený Pozdišovčan vo všetkých troch sezónach dokázal zapnúť aj gólovo a preto si u nás vyslúžil miesto v zostave. Alternatívou boli aj Jozef Šimon Turík, Igor Žofčák, či Španiel Samuel Garcia Bayón, ktorý najlepšiu sezóne v Michalovciach prežil v čase postupu do najvyššej súťaže. Vtedy bol ťahúňom tímu a jedným zo základných kameňov postupu.

Ľavý stredopoliar: Emmanuel Mensah (Filip Serečin)

Ľavú stranu stredu poľa sme obsadili druhým legionárom v našej zostave, ghanským rýchlikom Emmanuelom Mensahom.

Ten michalovský dres obliekal počas dvoch jesenných častí a v oboch patril k oporám tímu. Jeho náhradníkom by mohol byť trebárs Martin Regáli, Dominik Kunca, alebo Filip Serečin.

Útočník: Dominik Kunca (Dávid Škutka, Peter Nworah)

Achillovou pätou michalovského tímu počas troch rokov bol post útočníka. Ani jeden hráč v troch sezónach neprekročil prach prvej desiatky strelených gólov, o góly sa tak museli starať aj obrancovia či stredopoliari.

Na hrot sme sa nakoniec po dlhom zvažovaní rozhodli zaradiť Dominika Kuncu, ktorý bol najlepším strelcom tímu v prvej sezóna vo Fortuna lige. Alternatívu by sme možno našli v Dávidovi Škutkovi, alebo Nigérijčanovi Petrovi Nworahovi. Nemôžeme zabudnúť ani na Martina Regáliho.

Peter Brendza



Uverejnené: 22.07.2018 21:52:37 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.