files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

ŠÍRAVA PODĽA ĽUDÍ UPADÁ

Zemplínska šírava je pre nás už odjakživa miestom, kde to v letnom období žije. Bola a verím, že aj stále bude dôležitou oblasťou cestovného ruchu. Už len preto, že patrí k  najteplejším oblastiam na Slovensku.  Asi najväčšiu návštevnosť má stredisko Kamenec a jeho okolie, ktoré má k dispozícii množstvo služieb. 

Rekreačné strediská chátrajú

 

Mnoho rekreantov, najmä domácich, sa sťažuje na služby, hygienu a okolie vodnej nádrže. Z roka na rok však ich počet postupne klesá. Stredisko Lúč nenájdete také preplnené, ako za dávnych čias. Zlaté dobré časy tu pominuli už dávno. Hlavne zariadenia, ktoré prežili dva režimy, nie sú také zachovalé, ako kedysi. Každým rokom všetko chátra. Na Kamenci sa pohybuje väčšie množstvo turistov. Usporadúva sa tu podstatne viac kultúrnych i športových akcií. Stredisko ožíva hlavne pred i počas víkendu, kde sa sústreďujú vo večerných hodinách mladí ľudia. Počas celého leta  je  možnosť využívať na kúpanie aj bazény. No sú tu aj negatíva, o ktorých nám hovorili priamo ľudia a boli radi, že sa o tom konečne aj niekde píše. Jednou z tých horších stránok sú hygienické zariadenia v stave nie odzrkadľujúcom túto dobu. Alebo práve naopak? Miestni i cezpoľní turisti sa tu sťažujú na zlú hygienu.

 

Medzi ľuďmi

 

„Spomínam si, ako bolo na Kamenci a Lúči pred rokmi. V čase, keď som tu chodieval s manželkou a deťmi, sociálne a hygienické zariadenia boli na úrovni,  dbalo sa viac aj na úpravu okolia. V súčasnosti sa o tieto zariadenia, ako vidím, vôbec nedbá. Ako keby sa o to nikto nestaral.  Človek by tam najradšej ani nevstúpil. Lenže toalety bližšie nenájdete, tak nám nič iné nezostáva,“ konštatoval návštevník Šíravy, Peter z Košíc.

Kristína z Trebišova má skôr ako Šíravu radšej Vinianské jazero. „Je tam  omnoho lepšia voda, táto smrdí. Ak idem na Šíravu, ako teraz (v rekreačnej oblasti Kaluža pozn. redakcie), tak určite na bazény. Táto voda smrdí, je znečistená, taká minulý rok nebola. Bola som raz na nafukovačke a okolo mňa plávali také čudesné veci.“

 

V rekreačnej oblasti Medvedia hora boli reakcie ľudí trochu miernejšie, ale aj tu sa sťažujú hlavne na kvalitu vody. Pani Simona z Frídku Místku sem chodí už desiaty rok. „Chodíme sem pravidelne na rovnaké miesto a stále sa tu cítim fajn, len tá voda. Služby sú vyhovujúce. Sme tu na dva týždne, z čoho prvý už máme za sebou, tak dúfam, že nám bude priať hlavne počasie.

 

Aj návštevník Michal, rodák od Svidníka, momentálne žijúci v Havířove, sem chodí od roku 1982. Pamätá sa na návaly ľudí, ktoré už pominuli, na príjemných ľudí. Jediné čo mu však vadí, je kvalita vody. „Toľko rokov sem chodím a ešte sa mi to nestalo.“ Aj on si nevie vysvetliť príčinu, no dúfa, že táto sezóna je iba ojedinelá.“

 

 

                                                Michal Demko



Uverejnené: 03.08.2010 11:23:59 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.