files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvoligový víťaz začal aj s Pulščákom a Hopkovičom

Príhovorom prezidenta klubu a trénera v šatni, a následnou tréningovou jednotkou v Mestskej športovej hale, začali v pondelok 23. júla prípravu na novú sezónu hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. Pod vedením staronovej trénerskej dvojice Miroslav Chudý – Richard Šechný trénovalo 22 hráčov, z toho dvaja brankári. Na tlačovej konferencii začiatkom júla avizovalo vedenie osemnásť podpísaných hráčov, k ním na skúšku pribudli brankár Tomáš Tkačik (naposledy pôsobil v Košiciach), český obranca Václav Kolařík (naposledy hrával vo Veľkej Británii, konkrétne v tíme Solway Sharks), no a na prvom tréningu sa objavila aj dvojica Ladislav Hopkovič a František Pulščák, ktorí naposledy hrávali v Prešove.

O miesto v kádri zabojuje český obranca Václav Kolařík...

O príprave

„Ingemáci“ sa budú pripravovať iba v domácich podmienkach. Prvý týždeň to bude príprava na suchu, v druhom by už mali ísť na ľad. „Čaká nás šesťtýždňová zaberačka. V prvých dňoch sa zameriame na kondíciu, následne k tomu pridáme aj herné činnosti,“ poznamenal tréner Miroslav Chudý, ktorému bude opäť asistovať Richard Šechný. V auguste absolvujú Michalovčania už aj prípravné zápasy. Zatiaľ ich majú naplánovaných deväť. Okrem šiestich zápasov majú v pláne aj Spišský pohár, kde by sa stretli so Spišskou Novou Vsou, rezervou Popradu a poľským HK Gdaňsk. „Program prípravných duelov je pestrý. Čakajú nás zahraničné tímy, prvoligisti a sily si zmeriame aj s extraligovým Miškolcom a Liptovským Mikulášom,“ podotýka Miroslav Chudý.

... aj dvojica "Prešovčanov" Ladislav Hopkovič

a František Pulščák

O kádri

V kádri michalovskej Dukly veľa zmien nenastalo. Avizovanú osemnástku doplnil nádejný brankár Tomáš Tkačik, ktorý naposledy chytal za juniorku HC Košice. Novou tvárou je aj český obranca Václav Kolařík, no a novicmi sú aj František Pulščák s Ladislavom Hopkovičom. Obaja naposledy hrávali v Prešove, odkiaľ už dávnejšie prišla aj trojica Vladyslav Gavryk, Marcel Baláž a Samuel Chalupa. „Líšky z Ingemy“ tak vylúpili z tábora „prešovských tučniakov“ už piatich hráčov. „Káder je pre mňa uzavretý tak na 80 percent. Ešte stále máme nejaké miesta, ktoré by sme chceli doplniť. Tento týždeň má prísť na skúšku obranca Bdžoch zo Spišskej Novej Vsi, na ľade by sme mali skúšať dvoch Ukrajincov, jedného obrancu a útočníka,“ konštatoval Miroslav Chudý, ktorý sa stále obzerá po obrancoch. „Práve tento post máme obsadený menej, takže to potrebujeme doplniť. Privítam ale aj útočníka, ktorý by zapadol do mužstva. Káder teda ešte budeme určite dopĺňať,“ dodal na záver Miroslav Chudý.

Začali prípravu
Brankári: Adam Trenčan, Tomáš Tkačik.
Obráncovia: Daniel Hančák, Marek Kolba, Michal Korenko, Tomáš Valečko, Ladislav Hopkovič (naposledy hrával v Prešove), Václav Kolařík (naposledy hrával v Solway Sharks).
Útočníci: Marek Mašlonka, Erik Piatak, Jakub Linet, Lukáš Toma, Radovan Cútt, Lukáš Hamráček, Tomáš Banovský, Lubor Balko, Radoslav Mesaroš, Mário Roth (naposledy pôsobil v Detve), Samuel Chalupa, Marcel Baláž, Vladyslav Gavryk, František Pulščák (všetci naposledy hrávali v Prešove).

Program prípravných duelov
Piatok 10. august: HK Dukla Ingema Michalovce - MMKS Podhale Nowy Targ (17.30 hod.).
Streda 15. august: HK Dukla Ingema Michalovce - DVTK Jegesmedvék Miškolc (17.30 hod.).
Piatok 17. august: MMKS Podhale Nowy Targ - HK Dukla Ingema Michalovce (17.30 hod.).
Štvrtok 23. august: Spišský pohár: HK Dukla Ingema Michalovce - HK Poprad B.
Piatok 24. august: Spišský pohár: HK Dukla Ingema Michalovce - HK Gdaňsk.
Sobota 25. august: Spišský pohár: HK Dukla Ingema Michalovce - HK Spišská Nová Ves.
Štvrtok 30. august: HK Dukla Ingema Michalovce - MHK 32 Liptovský Mikuláš (17.30 hod.).
Utorok 4. september: HK Dukla Ingema Michalovce - HK Spišská Nová Ves (17.30 hod.).
Piatok 7. september: DVTK Jegesmedvék Miškolc - HK Dukla Ingema Michalovce (17.30 hod.)

Peter Brendza



Uverejnené: 23.07.2018 15:04:06
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.