files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mladší žiaci MFK Zemplín so 41 výhrami v rade!

Mládež robí michalovskému futbalu v poslednom období obrovskú radosť. Okrem viacerých mládežníckych reprezentantov, ktorých vyprodukoval MFK Zemplín, sa v poslednom období hovorí aj o jednom pozoruhodnom výsledku. Dosiahli ho hráči s rokom narodenia 2005, ktorí neprehrali 41 zápasov v rade a svoju neporaziteľnosť držali viac ako jeden a pol roka. Za ten čas zaknihovali iba víťazstvá, po ktorých ovládli tak skupinu Východ U12 v sezóne 2016/2017, ako aj skupinu Východ U13 v nedávno skončenej sezóne.

Mladí Michalovčania odštartovali svoju víťaznú sériu 13. novembra 2016 domácim triumfom 16:1 nad Vranovom nad Topľou a uťali ju až v poslednom kole tejto sezóne, keď v Prešove prehrali 0:3. Medzitým, ako sme už spomenuli, zaknihovali 41 víťazstiev v rade. Paradoxom je, že ich premožiteľom pred začiatkom víťaznej série bol takisto Prešov, ktorý im pripravil ako jediný dve prehry za dva roky. „Vyhrať 41 zápasov v rade je skvelé číslo a veľmi sa tešíme z toho, že chlapcom sa tak darilo. Prehra prišla až v poslednom kole sezóny v Prešove, v čase, keď sme už boli istými víťazmi súťaže. Počas celých dvoch sezón chlapci poctivo trénovali a odohrali množstvo zápasov a turnajov nielen doma, ale aj v zahraničí. Zahrali si v Poľsku, Maďarsku či na Ukrajine, zmerali si sily so zahraničnými súpermi zvučných mien ako Šachťar Doneck, Karpaty Ľvov, FK Ľvov, Jagiellonia Bialystok, Sandecja Nowy Sacz, Slask Vroclav, MTK Budapešť, DVTK Diósgyőr alebo Slavia Praha. Tieto zápasy ich vo výkonnosti posunuli ďalej. V uplynulej sezóne museli chlapci taktiež zvládnuť veľmi náročný prechod z kategórie U12 do kategórie U13, kde sa už hrajú zápasy systémom 11 proti 11 na klasickom ihrisku. Družstvo to však zvládlo na výbornú. Hoci sa jedná iba o kategóriu žiakov, chlapci si za predvedené výkony zaslúžia absolutórium,“ skonštatoval pre oficiálnu stránku klubu kormidelník Marcel Nemčík.

Káder družstva:

Patrick Bodnár, Giorgio Fešovič, Jakub Bober, Daniel Mitterpák, Dávid Jurčo, Dávid Liebl, Ladislav Koval, Jaroslav Gomboš, Artur Musak, Samuel Béreš, Jakub Marjov, Alex Pestuch, Zoran Záhradník, Samuel Filip, Roland Toma, Jakub Kračunik, Miroslav Pásztor, Bence Czmór, Tobias Pestuch, Radoslav Stričko. Tréneri: Marcel Nemčík (hlavný), Miroslav Liebl (asistent)

Zdroj: mfk zemplín (foto: Róbert Andrejov)



Uverejnené: 25.07.2018 19:29:29 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.