files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hádzanári túto sezónu bez dorastencov

 

Michalovská chlapčenská hádzaná bude túto sezónu bez dorasteneckej ligy. Klub sa rozhodol neprihlásiť do tejto súťaže ani jedno družstvo. Je to dôsledok slabších ročníkov, ktoré sa vyskytli v nedávnej minulosti. Teraz sa už však všetko začína obracať. Po niekoľkých rokov chce klub prihlásiť do majstrovskej súťaže až tri žiacke družstvá.

Túto sezónu bez dorastu

 

V tomto roku bude najvyššia dorastenecká liga hádzanárov bez Michaloviec. Predstavitelia klubu sa rozhodli neprihlásiť do súťaže ani jedno družstvo. Je to spôsobené tým, že klub v predošlých rokoch pracoval v ťažkých podmienkach a nepodarilo sa mu vychovať dostatok mladých hráčov. „ Je to tak, na mladší dorast nemáme dostatok chlapcov a to už nehovorím o staršom, kde je to ešte horšie“, rozhovoril sa Ján Samuelčík, jeden z predstaviteľov vedenia klubu. „Dôsledok toho, by som videl hlavne v tom, že nám chýbalo mužské družstvo, chlapci vedeli, že po dorasteneckom veku sa nebudú mať kde posunúť, tak radšej skončili skôr“, poznamenal ešte k tejto téme. My len dodajme, že od tejto sezóny sa bude môcť michalovský divák tešiť okrem ženskej aj na mužskú hádzanú. Družstvo HK Michalovce sa po niekoľkých rokoch opäť prihlásilo do 1. ligy. Viac sa o tom dozviete v budúcom čísle.

 

Družstvo bude hrať mimo súťaž

 

Niekoľko mladíkov, ktorí ešte klubu zostali, však bez svojho športu neostanú. Predstavitelia klubu sa rozhodli spojiť starších žiakov s tými, ktorým už vek nedovoľuje hrať v tejto súťaži. Družstvo bude hrať mimo súťaž v žiackej lige. Trénerom bude bývalý hráč klubu Róbert Jacko. Ten dostal za úlohu pripraviť tím, ktorý sa na druhý rok prihlási do najvyššej dorasteneckej súťaže.

 

Do žiackej ligy s troma tímami

Predstavitelia klubu pred dvoma rokmi naštartovali projekt venovania sa mládeži. Ich snaha sa im začína pomaly vracať. Túto sezónu sa do súťaže žiakov prihlásia až tri družstvá. „Do ligy sme prihlásili dve družstvá mladších žiakov a jedno starších“, podotkol Samuelčík. K týmto družstvám treba ešte prirátať aj spojenec starších žiakov a dorastencov, ktorý budú hrať, ako sme už spomínali, mimo súťaž. „Navyše máme ešte dve prípravky, ktorým sa venujeme na základných školách“, pripomenul nám Samuelčík. Dodajme, že tieto prípravky trénujú na ZŠ na Ulici krymskej a ZŠ P. Horova. Práve na ZŠ P. Horova sa klub snaží vytvoriť športovú triedu zameranú na hádzanú. „Chlapci v takejto triede by mali následne rozšírenú telesnú výchovu a tým pádom aj viac tréningov“, poznamenal Samuelčík.

 

Zopakovať úspech z minulej sezóny

Vedenie klubu dúfa, že sa mladým hádzanárom podarí zopakovať minuloročný úspech mladších žiakov, ktorí vyhrali krajskú ligu a postúpili na majstrovstvá Slovenska. Tam skončili síce až na 7. mieste, ale chlapčenskému družstvu sa podarilo vyhrať ligu po dlhých rokoch. Toto úspešné družstvo bude v tomto roku pôsobiť v lige starších žiakov, kde bude mať nemalé ciele.               (pb)



Uverejnené: 03.08.2010 23:35:20 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.