files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla v premiére neúspešná, Chudý verí v zlepšenie

Michalovskej Dukle Ingema premiéra v tejto sezóne nevyšla podľa predstáv. Aktuálny víťaz prvej ligy totiž prehral vo svojom prvom prípravnom zápase, v gólovej prestrelke s poľským MMKS Podhale Nowy Targ tesne 3:4.

 

Michalovčania síce vyrovnali v tretej tretine v priebehu deviatich sekúnd z 1:3 na 3:3, štvrtý gólový úder bol ale pre Poliakov víťazný. „Prípravné zápasy sú o tom, aby sme sa postupne dostali do zápasového rytmu,“ rozhovoril sa po prehre s účastníkom najvyššej poľskej súťaže tréner „Ingemákov“ Miroslav Chudý. „Zápas veľmi hodnotiť nechcem. Nastúpili sme totiž doň z plnej prípravy. V tréningovom procese sme sa ešte k ničomu podstatnému nedostali. Na druhej strane, niečo nám zápas rozhodne ukázal. Niektorí hráči podali solídny výkon, niektorí zase neboli vo svojej koži. Je to ale iba začiatok, takže tomu veľký význam pripisovať nemôžeme. Zápas splnil svoj účel, výsledky sa zatiaľ nerátajú. Verím, že postupne to bude z našej strany lepšie,“ pokračoval michalovský lodivod.

Aj keď išlo iba o „prípravák“ na ľade bolo vidno dosť nervozity. Videli sme viacero tvrdých zákrokov na hrane. Zranením na to doplatil michalovský kapitán Marek Kolba, ktorý skončil v nemocnici so zlomený nosom. „Hokej sa nehrá v rukavičkách. Poliaci sú známy tým, že hrajú tvrdo, niekedy až na hrane. Síce ide iba o prípravu, no to neznamená, že sa bude hrať v rukavičkách. Nevidím v tom žiadny problém, práveže to môže byť na niečo dobré. Je škoda, že na tvrdý zákrok súpera doplatil Marek zranením, taký je však hokej,“ poznamenal k tvrdosti súpera michalovský lodivod.

Ten skúšal viacerých hráčov, ktorí ešte s Duklou nemajú zmluvu. Veľké zmeny ale v najbližších dňoch čakať nemáme. „Tých, ktorí sú na skúške, chceme vidieť ešte v stredu doma proti Miškolcu a v piatok v odvete proti Nowemu Targu. Až potom môžu prísť nejaké rozhodnutia, čo sa týka kádra. Ďalší týždeň teda budeme múdrejší. Samozrejme, mužstvo ešte chceme doplniť. Najbližšíe dni zmeny nenastanú, akurát budeme rotovať hráčov. V piatok napríklad nehrali Linet s Hamráčkom, ktorí dostanú šancu budúci týždeň. Príležitosť v útoku dostane aj Balko, ktorý tentoraz hral v obrane,“ podotkol Miroslav Chudý, ktorý okrem iných skúšal aj ruského útočníka Igora Safaraleyeva.

Dvadsaťtriročný útočník ukázal viacero vecí, ktoré v mužstve doteraz chýbali. „Tak ako ostatných hráčov, je ťažké ho hodnotiť po prvom zápase. Samozrejme, mal  dobré momenty, no aj slabšie chvíle. Ide o typického ruského hráča. Trošku má problémy v defenzíve, no má šikovné ruky a vie si poradiť so situáciou jeden na jedného. Budeme ho skúšať aj niekde inde a podobne ako pri ostatných hráčoch, je len na ňom, či nás presvedčí a vybojuje si zmluvu,“ dodáva na záver Miroslav Chudý.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.08.2018 13:54:35 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.