files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zaslúžená deľba bodov nevoňala ani jednému

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa z dna fortunaligovej tabuľky neodlepili ani po piatom kole. V domácom zápase so Senicou sa hotovali po prvýkrát v sezóne zabodovať naplno. Ten plán im ale nevyšiel. Síce si do tabuľky pripísali po remíze 1:1 prvý bod, naďalej však ostali na poslednom dvanástom mieste a na prvé víťazstvo si ešte budú musieť počkať.

V zaujímavom zápase plnom šancí, ale aj chýb na oboch stranách, mali síce opticky viac z hry domáci, Seničania ale mali väčšie gólové šance. Skóre duelu otvoril v deviatej minúte michalovský kapitán Igor Žofčák, hosťom ale krátko pred uplynutím polhodiny hry podarilo potrestať dieru v obrane Zemplínčanov, do ktorej si nabehol Azankpo a nechytateľne vyrovnal. Ďalšie góly zásluhou oboch brankárov, no aj nepresnej koncovky, nepadli. S remízovým vyústením nebola spokojná ani jedna strana. „Pred zápasom by sme bod asi brali, no vzhľadom na priebeh sa mi teraz máli. Nie sme s ním spokojní, ale akceptujeme ho,“ skonštatoval portugalský lodivod senického FK Frederico Ricardo. „Ani ja spokojný nie som. Chceli sme vyhrať,“ kontroval michalovský tréner Anton Šoltis, ktorý vzápätí svoje tvrdenie rozmenil na drobné. „Boli sme nastavení na tri body a priebeh prvého polčasu ukázal, že sme boli k tomu blízko. Žiaľ, síce sme mali prevahu, šance, ktoré sme si vypracovali, sme nepremenili. Na druhej strane, v druhom polčase mal šance na skórovanie aj súper. Spokojní ale nie sme.“

Michalovčania vstupovali do zápasu po troch prehrách, po ktorých boli bez bodového zisku na poslednom mieste v tabuľke. Po súboji so Senicou síce nulu v kolónke bodov vymazali, na prvé víťazstvo si ale ešte budú musieť počkať. A dokonca mohli ostať aj bez bodu. Brankár Kira ich v druhom dejstve viackrát zachránil pri chybách defenzívy, ktorá nechávala súperovi až priveľa priestoru. „Strácali sme ľahké lopty v útočnej fáze, čím sa vytváral priestor súperovi na kontry. Keby sme zakončovali presnejšie, súperi sa ku kontrám nedostanú. Tak sme im sami dávali šance,“ zdôraznil Šoltis, ktorého družstvo sa chcelo chytiť práve na Senici. „Taký bol náš zámer. Vedeli sme, kto k nám príde. Vedeli sme, že budú vychádzať z obrany, čo sa aj stalo. Boli však nebezpeční aj vpredu,“ pokračoval michalovský lodivod.

K zápasu následne dodal. „Začiatok sme mali dobrý. Súpera sme vysoko napádali, čo sme aj chceli. Do ničoho sme ich nepustili, dali sme gól, takže všetko išlo podľa plánu. Potom ale súper prebral iniciatívu. Mrzí ma, že sme inkasovali z prvej strely na bránu. Stalo sa to už vo štvrtom zápase v rade. Škoda našich nevyužitých šancí. V koncovke nám chýba kľud a rozvaha. Aj teraz sme mali dostatok možností na to, aby sme strelili ďalšie góly. Treba ale povedať aj to, že v druhom polčase sme prepadli v obrane. Seničania sa po jednoduchých prihrávkach, po našich chybách, dostávali do kontier. Nechýbala nám vôľa ísť za víťazstvom, ale musíme skvalitniť hru v šestnástke.

Zemplínčania tak naďalej ostávajú bez víťazstva. Budú to môcť napraviť už v utorok, kedy ich od 17.00 hod. čaká dohrávaný súboj prvého kola proti Žiline. „Ja verím, že sa zmobilizujeme a tri body konečne ostanú doma,“ presvedčivo konštatuje Anton Šoltis, ktorý si ale nemyslí, že jeho družstvo nastúpi v utorok s jednoznačným imperatívom víťazstva. „Jednoznačne musíme dobre zregenerovať. Behom troch dní nás čaká druhý ťažký zápas. Určite do neho pôjdeme s cieľom vyhrať. Proti Senici sa hralo hore – dole, obaja sme chceli vyhrať a tak to bude aj v utorok. Čo sa týka nás, musíme sa zlepšiť v efektivite a takisto musíme byť kompaktnejší vzadu, pretože Žilina takéto chyby, aké sme robili proti Senici, určite potrestá.“

Peter Brendza 



Uverejnené: 19.08.2018 09:55:37 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.