files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Blíži sa superšportová sobota, divák si ale bude opäť vyberať

O metropole Zemplína sa momentálne hovorí, že žije športom. Áno, Michalovce majú rad športových podujatí a športové kluby hrajú o najvyššie priečky aj v najvyšších súťažiach. Futbalisti MFK Zemplín, hádzanárky Iuventy, ako aj hokejisti HK Dukla Ingema, mestu ako takému robia veľmi dobré meno a reklamu. Žiaľ, už viackrát sa stalo, že ich zápasy spolu kolidujú, čo kompetentní vo viacerých prípadoch neriešia a spoliehajú sa na to, čo urobí druhý, alebo na to, že si divák vyberie ich podujatie. Je to však správne?

Už o necelé dva týždne nás čaká ďalšia superšportová sobota. Divák sa rozhodne nudiť nebude. V sobotu 1. septembra o 19.00 hod. je naplánovaný duel siedmeho kola Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce – Železiarne Podbrezová. To nie je nič prekvapujúce, veď vyžrebovanie najvyššej futbalovej súťaže je známe už od júna. Lenže, k futbalu prídu aj ďalšie podujatia. Vedenie HK Dukla Ingema Michalovce oznámilo, že práve prvá septembrová sobota bude rozlúčkovým dňom pre bývalého kapitána Dukly a bývalého slovenského reprezentanta Richarda Šechného. Práve vtedy o 17.00 hod. sa má na zimnom štadióne uskutočniť jeho rozlúčkový zápas, na ktorý si pozval aj piatich majstrov sveta, na čele s kapitánom tímu z Goteborgu a v súčasnosti generálnym manažérom slovenskej reprezentácie Miroslavom Šatanom. No a čo čert nechcel, na sobotu 1. septembra ohlásili predohrávku prvého kola MOL ligy aj hádzanárky Iuventy Michalovce. Aj tie čaká atraktívny zápas. Veď o 17.30 hod. nastúpia v repríze finálovej série proti svojmu najväčšiemu slovenského konkurentovi Slovanu Duslo Šaľa, na čele s trénerom, Michalovčanom, Michalom Lukačinom.

Fanúšik, vyber si, kde pôjdeš! Tri športové lákadlá rozhodne neuvidíš. Budeš si musieť opäť raz vyberať, pretože všetky podujatia naraz vidieť nemôžeš. Aj keď si to nezaslúžiš, je to realita. Kluby každý rok pred sezónami hovoria o tom, že práve divák je pre nich najpodstatnejší, no keď mu majú vyjsť v ústrety, zväčša sa dostáva na druhú koľaj. Koľkokrát si už musel vyberať? Samozrejme, klubom patrí vďaka za to, že šport je v Michalovciach na takej úrovni, ako je. Koľkokrát si ale ešte bude musieť fanúšik vybrať a nezaslúži si vidieť všetky športové podujatia v meste? Zatiaľ to vyzerá tak, že nie!

Futbalový duel s Podbrezovou, hádzanársky so Šaľou, ale aj hokejová exhibícia jedného najlepších michalovských hráčov histórie. To sú všetko podujatia, ktoré určite lákajú a divák ich chce vidieť všetky. Týmto nechceme určovať, kto má ustúpiť a kto je v pozícii, ktorej by sa nemalo ustúpiť (hokejovú exhibíciu, v ktorej sú oslovené dve desiatky hráčov, asi posunúť nemôžu...). Je to na kluboch, ako sa zariadia a či ukážu, ako im záleží na fanúšikovi. Veď predsa pre neho sa šport robí. Či?

Peter Brendza



Uverejnené: 21.08.2018 09:03:34 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.