files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa s VOC Amsterdam dvakrát doma

Skvelá správa prišla v týchto dňoch z rakúskej Viedne, kde sídli Európska hádzanárska federácia. Hádzanárky Iuventy Michalovce odohrajú dvojzápas s holandským Otto Work Force/VOC Amsterdam na domácej pôde. Fanúšikovia sa tak pri návrate slovenského majstra na európsku pohárovú scénu môže tešiť hneď na dva zápasy. Tie sa uskutočnia v sobotu 8. septembra (ako domáci tím budú v zápise figurovať Holanďanky) a v nedeľu 9. septembra (zhodný začiatok od 17.30 hod.) v Chemkostav aréne.

Iuventa sa vracia do pohárovej Európy po roku. Naposledy sa v nej predstavila v sezóne 2016/2017, kedy vypadla v treťom kole Pohára EHF s maďarským Fehérvárom. Vlani v Európe nehrala. Vedenie klubu chcelo hrať v Challenge Cup, kde však slovenského majstra nepustila Európska hádzanárska federácia. Nakoniec sa teda v Iuvente rozhodli vynechať celú európsku sezónu 2017/2018. „Ihneď po žrebe sme sa spojili s holandským klubom so žiadosťou odohrať oba zápasy u nás. Nakoniec sme sa dohodli a divák si tak pri našom návrate do pohárovej Európy môže užiť hneď dva zápasy. Nám to určite pomôže, pretože v úvode sezóny nebudeme mať až tak nahustený program, ako nám hrozil, keby sme hrali v Holandsku aj doma,“ poznamenal športový riaditeľ Iuventy Jan Beňadik. Holandský majster tak napodobnil scenár z minulej sezóny, kedy sa v prvom kole Pohára EHF takisto predstavil dvakrát u súpera, konkrétne na pôde srbského ŽRK Medicinar Sabač. Holanďanky v Srbsku prehrali dvakrát rozdielom jedného gólu 33:34 a 28:39, a z európskeho pohára č.2 tak vypadli hneď na úvod.  

Program slovenského majstra tak zo začiatku nebude až taký natrieskaný anglickými týždňami, ako sa na úvod zdalo. Prvé kolo MOL ligy si Michalovčanky predohrajú už budúcu sobotu 1. septembra, kedy o 17.30 hod. privítajú Šaľu. Následne ich čaká dvojzápas s holandským šampiónom a po ňom duel druhého kola MOL ligy v Olomouci (sobota 15. september). „Vedeniu sa podarilo vybaviť dvojzápas doma, za čo sme určite radi. O šanciach na postup do druhého kola ešte veľmi hovoriť nechcem. To, že hráme dvakrát doma totiž môže byť dvojsečnou zbraňou,“ konštatoval lodivod Iuventy Peter Hatalčík, ktorý si už pilne zháňa informácie o holandskom tíme. „Podľa toho, čo sme už získali je vidieť, že ide o kvalitné družstvo. Sú tam zväčša mladé hráčky, ktoré hrajú behavú hádzanú. Bude to s nimi veľmi ťažké, no pobijeme sa o postup do druhého kola,“ pokračoval Hatalčík. My len dodajme, že postupujúci si to v druhom kole rozdá s dánskym Nykobing Falster. Paradoxom je, že do tohto tímu v lete prestúpila najlepšia strelkyňa VOC Amsterdam, pravá spojka Dione Housheer, ktorá má na svojom konte už aj štarty v prvom tíme Oranjes.

Pohár EHF žien 2018/2019 – 1. kolo kvalifikácie:
prvý zápas 8. 9.: 17.30 h OTTO Work Force / VOC Amsterdam (Hol.) – Iuventa Michalovce (SR), hrá sa v Michalovciach, rozhodujú: Viktorija Kijauskaite a Aušra Žaliene (obe Lit.)
odveta 9. 9.: 17.30 h Iuventa Michalovce (SR) – OTTO Work Force / VOC Amsterdam (Hol.), rozhodujú: Viktorija Kijauskaite a Aušra Žaliene (obe Lit.)
2. kolo (13./14. 10. – 20./21. 10. 2018):
postupujúci z dvojice OTTO Work Force / VOC Amsterdam (Hol.) – Iuventa Michalovce (SR) – Nyköbing Falster Haandbold (Dán.)

Peter Brendza



Uverejnené: 23.08.2018 10:57:02 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.