files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania po prvýkrát od Žitavy naprázdno

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú za sebou najhorší vstup do Fortuna ligy. Po šiestich odohraných zápasoch majú na svojom konte iba jeden bod za domácu remízu so Senicou (1:1), s ktorým im patrí posledné miesto v tabuľke. Zverenci trénera Antona Šoltisa svoj bodový zisk nezveľadili ani tento týždeň, keď najskôr podľahli doma v dohrávke prvého kola Žiline 0:1 a potom v súboji šiesteho kola utrpeli v Zlatých Moravciach prehru 0:2. Mimochodom, bola to ich prvá porážka od celku od Žitavy, odkedy sú v najvyššej súťaži. Doteraz s ViOnom zakaždým bodovali.

Utorkové „deja vu“

A bodovať Michalovčania mohli aj tentoraz. Kto videl na vlastné oči ich sobotňajší duel, musel si pri pohľade na konečný výsledok poriadne pretierať oči. Tréner ViOnu Juraj Jarábek spomínal michalovskú modernu futbalu, lodivod Zemplínčanov Anton Šoltis zase obohranú pesničku, ktorú chtiac – nechtiac musí používať prakticky od začiatku sezóny. „Opäť sme doplatili na koncovku. Futbal sa hrá na góly a je pravdou, že my ich momentálne nedávame. Parametre herného výkonu sú dobré, ba až veľmi dobré. Čo z toho, keď nedávame góly...,“ poznamenal na margo piatej prehry tréner Michalovčanov Anton Šoltis. Toho zverenci zažili v sobotu pri Žitave také malé „utorkové deja vu“. Podobne ako doma so Žilinou boli lepším tímom, v druhom polčase súpera doslova drvili, gól by ale opäť nedali asi ani do rána. Vrcholom bola nepremenená jedenástka Petra Kavku... „Zápasy boli ako cez kopirák. Síce sme nedostali gól z prvej strely, no opäť bol ľahký. Opäť by som povedal, že to ani nebola šanca. My máme prevahu, máme šance, ktoré nevyužijeme. Súper nás následne potrestá doslova z minima. Futbal však je aj o efektivite. Efektívna bola u nás Žilina a efektívne boli aj Zlaté Moravce. To sú príčiny našich prehier. Aj keď naši súperi ledva prejdú cez polovicu, výsledný efekt z našej strany je nulový,“ pokračoval michalovský lodivod.

Zmeny v zostave či v systéme?

Zemplínčania sa po šiestich kolách dostali do ťažkej pozície. Aktuálne majú iba jeden bod, s ktorým uzatvárajú tabuľku. Súperi, s ktorými by sa mali byť o miesta v strede tabuľky na rozdiel od nich zbierajú bod po bodíku a začínajú im pomaly unikať. Aj preto bude nasledujúci domáci zápas s Podbrezovou (sobota 1. september o 19.00 hod.) veľmi dôležitý. „Keby sme hrali zle, nedostávali sa do šancí a problém by bol vo výkonnosti hráčov, vedeli by sme čo robiť. Veľa toho do ďalších súbojov zmeniť nemôžeme. Možnože urobíme nejaké zmeny v zostave, možno trošku zmeníme herný systém. Chlapci potrebujú v koncovke pokoj. Možno by nám pomohol nejaký ľahký gól, teda taký, aké proti nám dávajú súperi. Možno by nás taký gól naštartoval a prišlo by uvoľnenie. Súhlasím ale s vami, že v sobotu nás čaká veľmi dôležitý zápas. Nepovedal by som, že existenčný, pretože liga je dlhá, no z hľadiska toho, že máme iba jeden bod, bude veľmi dôležitý,“ dodáva Anton Šoltis.

Peter Brendza



Uverejnené: 26.08.2018 18:16:57 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.