files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mužská hádzaná na Zemplíne znova ožíva

Mužská hádzaná na Zemplíne v posledných rokoch poriadne upadla. Po obrovskom úspechu HC winLand Michalovce, ktorý po zisku bronzovej medaily skončil, nastalo, čo sa týka mužov na Zemplíne temno. Vyviesť z neho sa hádzanú na Zemplíne nepodarilo Sečovciam, ktoré po ročnej epizóde v prvej lige skončili. Nakoniec sa však zdá, že mužskej hádzanej začína svitať v tomto regióne na lepšie časy. Do prvej ligy sa totiž prihlásili muži Slavoja Trebišov, teda tímu, ktorý v druhej najvyššej súťaži štartoval naposledy pred siedmimi rokmi.

Mládežnícke úspechy ich prinútili rozmýšľať aj nad mužmi

O spojení Trebišov a mužská hádzaná sa začalo hovoriť už dlhšie. Mládežnícke úspechy (starší žiaci sú úradujúci majstri Slovenska) prinútili vedenie klubu vytvoriť aj mužský celok, ktorý by mali postupne dopĺňať práve nádejní odchovanci. „Premýšľali sme o tom dlho, ale stále bol problém s financiami, ktoré sme nevedeli zohnať. Obnoviť mužskú hádzanú v Trebišove nás presvedčilo hlavne to, že naše dorastenecké či žiacke tímy dosahujú veľmi dobré výsledky, patríme medzi top päť mládežníckych klubov na Slovensku, čoho dôkazom je aj to, že máme aj viacerých slovenských reprezentantov. To nás dotiahlo k tomu, aby sme to skúsili,“ rozhovoril sa pre My Zemplínske noviny šéf mužskej hádzanej v Trebišove Patrik Džudža.

Mužská hádzaná sa do Trebišova vracia po siedmych rokoch

Mužský celok chcel pôvodne fungovať ako samostatný klub, avšak napokon zostal pod hlavičkou HK Slavoj. „Nechceli sme totiž ťahať peniaze od mládežníkov. Nakoniec sme sa dohodli, že zostaneme spolu, ale na peniaze, určené pre mládež, nebudeme siahať. Veľmi úzko spolupracujeme s vedením klubu na čele s prezidentkou Luciou Majovskou, ktorá je nám veľmi nápomocná vo všetkých smeroch. Je veľmi ústretová, za čo jej chcem poďakovať,“ uviedol Džudža, ktorý momentálne všetky veci pri A-mužstve rieši úplne sám. „Zháňam manažéra, ktorý mi bude pomáhať. Zatiaľ som na všetko sám a sám aj financujem mužský tím.“

Extraligová skúsenosť v kádri, budúci rok na postup

Prvá mužská liga už niekoľko sezón pozostáva z dvoch skupín, zo Západu a Východu. Zatiaľ, čo na západe pravidelne štartuje minimálne šesť, sedem tímov, na východe je situácia iná. V lanskej sezóne v nej štartovali akurát Košice a Levoča. K ním teraz pribudne práve Trebišov. Už teraz je teda jasné, že všetci traja účastníci z východu postúpia v jarnej časti do spojenej prvej ligy, kde si zahrajú proti najlepším tímom zo západu. Dovtedy si Trebišovčania zahrajú v ligových zápasoch akurát proti Košiciam a Levoči. "Naším cieľom v prvej sezóne je skončiť do štvrtého miesta v rámci celej prvej ligy. Po základnej časti postúpime všetci traja do nadstavby, kde sa s trojicou zo západu stretneme systémom každý s každým. Následne dvaja najlepší v tabuľke budú hrať baráž s dvoma najhoršími extraligistami. Radi by sme sa tam prebojovali už teraz, ale zatiaľ na to nemáme peniaze," načrtol ambície Džudža.

Martin Pilník si zahral Extraligu v drese HC winLand Michalovce

Čo sa týka kádra, v ňom vidíme aj viaceré známe mená. V tíme trénera Radúza Tótha je napríklad aj Talent roka 2011 Roman Drobňák. K odchovancovi trebišovskej hádzanej pribudli napríklad aj zo Sečoviec známy brankár Milan Klučiar, ďalší odchovanec Jozef Gedeon, ale aj napríklad Martin Pilník či Drahuš Ondo-Eštok, ktorí si zahrali najvyššiu Extraligu v Michalovciach. „Káder chceme skladať z našich chlapcov, alebo hráčov zo Zemplína. Máme viacerých mladých, šikovných hráčov, ktorí skončili v doraste a dva či tri roky nikde nehrali. Teraz sa vrátili k hádzanej,“ pokračoval pre My Zemplínske noviny Džudža, ktorý vzápätí načrtol aj smelé ambície klubu do budúcnosti. „Na budúci rok sa posilníme našimi staršími dorastencami a pokiaľ budú financie, tak jediným cieľom bude postup do extraligy.“

Výhra a prehra s Užhorodom

Počas minulého víkendu odohrali muži HK Slavoj dva prípravné zápasy s ukrajinským Užhorodom. V prvom zvíťazili 25:22, v odvete ťahali za kratší koniec, keď prehrali 23:32. V prvom zápase bol ich najlepším strelcom s deviatimi gólmi Štefan Tóth, v druhom sa najviac darilo Jozefovi Gedeonovi, ktorý zaknihoval päť presných zásahov.

HK Slavoj Trebišov – HK Karpaty Užhorod 25:22 (12:13)
HK SLAVOJ: Habaľ, Kľúčár - Kanaloš, M. Capik 1, Kačmar, Dobranský 1, Novický 5, Hrdlík, M. Kohut 1, Bandoľa 2, Barančík, Ondo Eštok 1, Kanda 2, J. Gedeon 1, Valiska-Timečko 2, Š. Tóth 9, Marjov.

HK Slavoj Trebišov – HK Karpaty Užhorod 23:32 (13:16)
HK SLAVOJ: Habaľ, Kľúčár - Kanaloš, M. Capik 1, Kačmar 4, Dobranský 3, Novický 4, Hrdlík, M. Kohut 4, Bandoľa, Barančík, Kanda, J. Gedeon 5, Š. Tóth 1, Ružanič 1, Marjov.

Peter Brendza (zdroj: My Zemplínske noviny)



Uverejnené: 28.08.2018 14:46:13 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.