files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Spytaj še ich, čom še neznaju dohodnuc. Ja sebe vybirac nechcem!

Už viackrát sme vo svojich článkoch spomínali, že športu sa v Michalovciach darí. Máme tu hádzanárske majsterky Slovenska, najvyššiu futbalovú súťaž, hokejistov, ktorí vlani vyhrali prvú ligu a kopu ďalších športov. Fanúšik sa tak určite nenudí.

Žiaľ, niekedy mu polená pod nohy hodia aj samotné kluby. Tie miesto toho, aby sa dohodli a popresúvali časy svojich zápasov tak, aby videl oba, rozhodnú sa viesť o neho nezmyselný boj. Tak tomu bolo aj minulú sobotu. Na zimnom štadióne sa hral rozlúčkový zápas Richarda Šechného, ktorý sa začal o 17.00 hod. V Chemkostav aréne zase od 17.30 hod. hrali hádzanárky Iuventy Michalovce so Šaľou, no a žeby toho nebolo málo, od 19.00 hod. odohrali zápas s Podbrezovou aj futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Všetci traja boli úspešní. Vyhrali svoje zápasy. Porazený ostal akurát divák. Opäť sa totiž stalo, že si musel vyberať, na ktorý šport pôjde. Vidieť všetky zápasy celé jednoducho nemohol.  Jediný ústupok z klubov urobili v Dukle, keď plánovaný čas začiatku zápasu posunuli z osemnástej na sedemnástu hodinu.

Áno je pravdou, že fanúšikov je veľa, no prečo sa kluby takto oň pripravujú a sami idú proti sebe, keďže divák je formou zaplatenia vstupného takisto jedným z jeho sponzorov? „Spytaj še ich, čom še neznaju dohodnuc. Ja chcem isc aj na hokej, aj na hádzanú, aj na fodbal. Ja sebe vybirac nechcem. Povidz im, mne nezaujima, kto na radze. Na druhy raz ostanem doma a še na šickych vys....,“ povedal mi na sobotňajšom futbale jeden z prítomných. Najhoršie je, že má pravdu. Čo totiž urobili práve kluby preto, aby bol spokojný? Okrem Dukly, ktorá posunula začiatok zápasu o hodinu skôr, nič. Práve preto fanúšik v sobotu prehral. Nemohol si do konca vychutnať skvelú atmosféru na zimnom štadióne a ani prvé víťazstvá hádzanárok a futbalistov.

Nezaslúžili si hádzanárky Iuventy, aby bolo na Šaľu viac divákov? Nezaslúžili si futbalisti, aby sa zo svojej prvej tohtosezónnej výhry tešili s viac divákmi? A nezaslúžil si Richard Šechný, aby bol pri jeho rozlúčke plnší štadión? Nedali sa popresúvať jednotlivé zápasy tak, aby ich divák videl celé? Dokedy bude nezmyselný boj o neho pokračovať? No dovtedy, kedy už niekto povie dosť! Kompetentní by sa už konečne mohli zamyslieť nad tým, ako výjsť v ústrety nie druhým klubom, ale práve divákovi. Stále totiž počúvať o tom, že na rade je niekto druhý, že oni nemôžu, lebo... už začína pôsobiť ako obohratá platňa. Toto fanúšika nezaujíma...

Peter Brendza



Uverejnené: 06.09.2018 09:19:30 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.