files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Iuvente sa ešte v druhom kole nevidia, do odvety pôjdu ako by bolo 0:0

Hádzanárky Iuventy Michalovce urobili v sobotu v prvom zápase prvého kola Pohára EHF výrazný krok k tomu, aby postúpili ďalej. Po výbornom výkone zdolali holandského majstra Otto Work Force/VOC Amsterdam 34:27 a pred nedeľňajšou odvetou, ktorá sa bude hrať opäť v Michalovciach, sú viac ako jednou nohou v druhom kole.

Michalovčanky síce začali opatrnejšie, no zhruba od polovice prvého dejstva to poriadne rozbehli. Po polčase viedli sedemgólovým náskokom 20:13, v druhom polčase svoj náskok ešte zvýšili. „Keby mi niekto pred zápasom povedal, že vyhráme o trinásť gólov, neverila by som mu,“ skonštatovala po stretnutí Veronika Habánková, strelkyňa piatich gólov.

Spokojný bol aj tréner Hatalčík. Ten v druhom polčase dal priestor všetkým hráčkam, ktoré mal na lavičke. Na výsledok to ale vplyv nemalo. „Ukázalo sa, že jedno je príprava, jedno liga a jedno pohár. Z našej strany boli veľké očakávania, čo bolo trošku zo začiatku vidno. V úvode sme urobili niekoľko lacných chýb. Všetko by som však pripisoval dôležitosti zápasu a aj tomu, že viaceré z dievčat hrali duel európskeho pohára po prvýkrát. Spokojný som s tým, že priestor dostali všetky hráčky a niektoré dokonca ukázali, že si zaslúžia šancu aj v ďalších zápasoch,“ poznamenal michalovský lodivod.

Ten pred samotným duelom neveril príliš tomu, že hráčky z lavičky dostanú až takú minútovú porciu. „Ak mám byť úprimný, tak nie, neveril. Vývoj zápasu však bol taký, aký bol a dievčatá mi dali šancu na to, aby si zahrali všetky. Keď púšťate mladé hráčky na palubovku, vždy je to s nejakým rizikom. Ja sa však toho nebojím. Keď chceme, aby z nich vyrástli dobré hádzanárky, musíme to tak robiť. Musia dostať šancu aj v takýchto zápasoch a nasať atmosféru. Samozrejme, dievčatá sa báli. Niektoré išli na palubovku poriadne roztrasené. Prešli si tým ale vcelku dobre a ja verím, že v ďalších stretnutiach to bude ešte lepšie.   

Trinásťgólový náskok dáva Iuvente obrovskú šancu na postup do druhého kola. Tú zveľaďuje aj to, že Michalovčanky odohrajú odvetný duel opäť vo svojej Chemkostav aréne. „Určite nepôjdeme do odvety s tým, že sa nám nič nemôže stať. Aj počas prestávky nám tréner zdôrazňoval, že aj keď vyhrávame o sedem gólov, musíme k tomu pristúpiť tak, ako by bol stav vyrovnaný. To isté si povieme aj v nedeľu pred zápasom. Ten začína opäť od 0:0,“ podotýka Veronika Habánková, ktorú doplnil Peter Hatalčík. „Opäť pôjdeme s víťaznými cieľmi. Každý zápas chceme vyhrať. Som zvedavý, ako sa nám bude dariť. Máme relatívne vysoký náskok, no do zápasu pôjdeme tak, ako by bol stav vyrovnaný.“

Peter Brendza



Uverejnené: 09.09.2018 13:07:53 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.