files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Raketový nástup „vojakov“ podporený druhým Trenčanovým shoutoutom

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce sa ukázali vo svojom prvom domácom ligovom dueli ako sa na obhajcu titulu patrí. V druhom kole St. Nicolaus I. ligy bleskovým úvodom znefunkčnili ambiciózne Topoľčany, ktoré si nakoniec od Laborca odniesli výprask 0:6. Michalovčania sú tak so šiestimi bodmi a skóre 9:0 na čelných pozíciách tabuľky.

Zverenci trénera Miroslava Chudého mali ideálny nástup do zápasu. V 36. sekunde otvoril skóre Gavrik, v čase 1:48 bolo už 2:0, keď sa presadil Mário Róth. „Presne takto sme si to predstavovali. Vedeli sme, že nás čaká ťažký protivník. Takisto sme však vedeli, že nám prvý gól veľmi pomôže. Tak aj bolo. Presadili sme sa hneď z prvého striedania, následne z tretieho a to sa už hrá lepšie. Rozhodol teda náš výborný nástup do zápasu,“ poznamenal Mário Róth. Ten sa tak podobne ako Gavrik presadil aj v druhom ligovom zápase „vojakov“. „Veľmi ma teší, že sa presadzujem strelecky, no ešte ma viac ma teší, že zbierame body hneď od začiatku. Podstatnejšie je, že sa darí mužstvu ako takému. Rovnako ako v stredu v Dubnici nás podržal Adam Trenčan. Keď všetko ide podľa predstáv je pohoda a tá určite pomáha aj mne,“ pokračovala letná akvizícia v kádri „ingemákov“. Domáce prostredie velilo obhajcovi prvenstva zvíťaziť. Topoľčany ale prišli k Laborcu s kvalitným kádrom, podporeným skúseným brankárom Jurajom Hallom. „Veľmi nám pomohol prvý a druhý gól,“ rozhovoril sa center tretej lajny Jakub Linet, takisto autor jedného gólu. „Keď v takýchto zápasoch rýchlo vediete, hneď sa vám hrá lepšie. My sme sa presadili z prvého a následne tretieho striedania, čo bolo veľmi dôležité pre ďalší vývoj zápasu. Ten sme chytili do svojich rúk a súperovi sme už nedali šancu vrátiť sa doň.“

Úvod podľa očakávania

Dve výhry, šesť bodov a skóre 9:0. Takúto bilanciu majú hokejisti Dukly z prvých dvoch zápasov. Zverenci trénera Miroslava Chudého piatkovou výhrou nadviazali na stredu, kedy po výhre 3:0 doviezli cenné body z Dubnice nad Váhom. „Keď mám povedať pravdu, takýto vstup sme si aj predstavovali. Vedeli sme, že nás čakajú na úvod súťaže ťažkí súperi, no keď chceme byť na prvom mieste, musíme body zbierať hneď od začiatku. Zdá sa, že liga bude vyrovnaná. Je tam dosť kvalitných tímov, aj Topoľčany dnes ukázali, že kvalitu majú. Dôležité teda bude, aby sme na dobrý štart nadviazali aj v ďalších zápasoch,“ konštatuje Mário Róth, na ktorého slová nadviazal aj Jakub Linet. „Je super, že sme po dvoch kolách stopercentní, no my musíme vyhrávať aj v ďalších zápasoch. O uspokojení tak nemôže byť ani rečí. Liga bude teraz zrejme ťažšia. Je tam nováčik z Martina, silná sa zdá byť Skalica a ako sme sa mohli presvedčiť, silu majú aj Dubnica s Topoľčanmi. Je teda nesmierne dôležité, že sme prvé dva zápasy sezóny zvládli k spokojnosti.“  

Z Krotáka strach nemajú

Druhá najvyššia hokejová súťaž pokračuje dvoma kolami aj budúci týždeň. No a Michalovčania sa majú na čo tešiť. Veď už v stredu ich čaká po dvoch rokoch zemplínske derby, keď sa predstavia na ľade nováčika súťaže MHK Humenné. „Hovorí sa, že derby nikdy nemá favorita. Očakávam veľmi ťažký zápas. Mužstvo sa tam formuje celkom dobré. Po príchode hráčov z Košíc ich sila určite vzrástla, takže sa musíme mať na pozore. Hrali sme s nimi aj v príprave a určite to ľahký zápas nebol. My sa na tohto súpera musíme poctivo pripraviť a dúfam, že tri body prinesieme aj z Humenného,“ podotýka Jakub Linet. Podľa kuloárnych infomácii by v stredu za Humenčanov už mal nastúpiť aj historicky najproduktívnejší hráč Extraligy Arne Kroták. „Či bude Arne hrať, alebo nie, my sa každopádne musíme pripraviť na ťažký zápas. Určite by s jeho príchodom sila Humenného vzrástla o jeho skúsenosti a aj herné kvality. My však v tíme máme takisto kvalitných hráčov. Ak podáme dobrý a kolektívny výkon, strach mať nemusíme z ničoho, ani z Arneho Krotáka,“ dodáva k strede center tretieho michalovského útoku.

Prekoná Trenčan osobný rekord?

Michalovská Dukla v tejto sezóne v lige ešte neinkasovala. Veľkú zásluhu má na tom aj brankár Adam Trenčan, ktorý sa v piatok opäť činil. Okrem viacerých šancí Topoľčian zneškodnil tri samostatné nájazdy súpera a jeden nájazd dvoch na jedného. Aj preto vychytal druhú, určite zaslúženú nulu. „Čisté konto som síce získal, no zachytal som si fakt poriadne. Hrali sme dobre, len sme mali niekoľko výpadkov, keď chlapci nastrelili buď chránič, alebo protihráča a súper z toho podnikol rýchlu kontru. Takto to ale niekedy býva,“ konštatuje Adam Trenčan, ktorý má v kariére doteraz rekord osem tretín, kedy neinkasoval gól. „Rád by som vo vychytaných nulách pokračoval, no na druhej strane, dôležité nie sú moje nuly, ale víťazstvá a body, ktoré musíme získavať. Čisté konto je iba takou čerešničkou na torte,“ dodal Adam Trenčan.

Peter Brendza



Uverejnené: 15.09.2018 14:08:14 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.