files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Igor Safaraleyev: Michalovce mi poradil Gleb Lušnikov

V posledných rokoch dres michalovskej Dukly obliekali viacerí hokejisti z Ruska, či z rusky hovoriacich krajín. V sezóne 2015/2016 príliš nevyšiel pokus o angažovanie štyroch hráčov (Lušnikov, Šangin, Salnikov, Voronov) pretože nie všetci zaujali. Sezónu na to v Michalovciach pôsobili už iba Lušnikov so Šanginom (ten počas sezóny odišiel), krátko pred play-off vystužil zadné rady „vojakov“ Viačeslav Selujanov. V minulej sezóne zase dres „líšok z Ingemy“ obliekal Bielorus Vladislav Solomončak. Ani v tejto sa Dukla nezaobišla bez rusky hovoriacich legionárov. Z Prešova prišiel Ukrajinec Vladislav Gavrik, no a z Ťumenu ruský útočník Igor Safaraleyev.

Ten mal o Michalovciach veľmi veľa informácii. Veď jeho agentom je súčasný hráč extraligovej Detvy, v minulosti obliekajúci dres Dukly Gleb Lušnikov. „O klube mi povedal veľa pozitívnych vecí. Páčilo sa mu tu a Michalovce mi odporúčal. Hovoril, že mu tu nič nechýbalo. Hráči mali vytvorené veľmi dobré podmienky na hranici Extraligy a že to isté sa tu deje aj za nového vedenia. Vravel, že Michalovce budú pre môj kariérny rast optimálne,“ poznamenal útočník s pre Slovákov ťažko vysloviteľným menom Igor Safaraleyev.

Dvadsaťtriročný rodák zo Salekhardu by chcel nadviazať na úspechy Dukly z minulej sezóny. „Viem, že Michalovce vyhrali prvú ligu po viac ako tridsiatich rokoch. To svedčí o tom, že mužstvo je ambiciózne. Aj teraz sa vytvoril silný tím, o ktorom viacerí hovoria, že je ešte silnejší, ako v minulej sezóne. Ciele sú veľmi vysoké. Ja verím, že ich naplníme a v Michalovciach budú opäť spokojní,“ pokračoval Safaraleyev.

Šikovný útočník doteraz pôsobil iba v rodnej krajine, konkrétne iba v meste Ťumen. Keďže chcel okúsiť zahraničie, rozhodol sa so svojím agentom rozhodiť siete po Európe. „Ozvala sa Dukla, ktorá mi ponúkla miesto v tíme na začiatku prípravy. Na skúške som predstaviteľov klubu asi zaujal, pretože mi asi po troch týždňoch ponúkli zmluvu. Keďže spokojnosť bola na obidvoch stranách, dohodli sme sa a som tu,“ konštatuje Safaraleyev, mimochodom prvý strelec michalovského gólu v novej sezóne. Bol to totiž práve on, kto otváral skóre zápasu prvého kola St. Nicolaus I. ligy v Dubnici nad Váhom (0:3). „Je jedno, kto strelí gól, hlavne, nech víťazíme a zbierame body. Určite ma však prvý gól potešil. Som rád, že som takto pomohol tímu.“

Ciele v michalovskej Dukle sú už niekoľko rokov tie najvyššie. Uvedomuje si to aj ruský legionár. „Samozrejme, že ma to láka a chcem pomôcť tímu, aby sa nám ich podarilo spolu naplniť. Vlani sa tu vyhrala celá liga a rovnaký cieľ máme aj teraz. Obhajca by mal mať vždy tie najvyššie ambície,“ podotýka Igor Safaraleyev, ktorý v tíme najlepšie vychádza s ďalším legionárom, Ukrajincom Gavrikom. „Osobne nemám problém v tíme s nikým. Vychádzam s každým, no najbližšie mám práve ku Gavrikovi. Neviem, čím to je, či podobnou mentalitou, alebo niečím iným, no najviac si rozumiem práve s ním. Ako som ale povedal, dobre vychádzam so všetkými chlapcami v tíme,“ dodáva na záver pokračovateľ ruskej školy v michalovskej Dukle.

Peter Brendza



Uverejnené: 16.09.2018 09:33:44 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.