files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Miroslav Chudý: Sme len na začiatku cesty

Solídne tri body získali hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce v týždni pravdy, v ktorom sa predstavili na ľadoch asi svojich najväčších súperov v boji o prvenstvo v St. Nicolaus I. lige. Najskôr v stredu v Martine prehrali po samostatných nájazdoch 1:2. V piatok v Skalici sa ich zápas takisto skončil nerozhodným výsledkom 2:2, no tentoraz už boli na nájazdy úspešní.

Michalovská Dukla vstupovala do týždňa pravdy ako líder, ktorý nestratil ani bod. Jej víťazná štvorzápasová séria síce v Turci skončila a hoci v tabuľke klesla na druhé miesto, tréner Miroslav Chudý bol s dvojzápasom vcelku spokojný. „Lepší zápas sme odohrali v Skalici. Ani v Martine sme nehrali nejako zle, od mojich zverencov mi ale chýbala snaha pobiť sa o lepší výsledok. V ofenzíve sme boli málo dôrazní. Myslím si, že rozhodlo väčšie chcenie Martinčanov. Zdalo sa mi, že po tom extra bode túžili viac ako my. Spokojnejší som so zápasom v Skalici, kde sme boli podľa mňa päťdesiat minút lepším tímom. Domáci síce na nás vybehli a boli chvíľu dominantní, no potom sme sa vrátili do hry a myslím si, že sme extra bod získali zaslúžene. Trochu som sklamaný z toho, že sme nevyhrali v riadnom hracom čase. Oproti zápasu v Martine sme hrali vpredu oveľa lepšie. Keď mám dvojzápas zhodnotiť v globále, som spokojný,“ podotkol Miroslav Chudý, ktorého zverencov teraz čaká dvojzápas na domácom ľade. Najskôr v pondelok privítajú o 17.30 hod. vo vloženom stretnutí slovenskú dvadsiatku a v stredu ich zase čaká duel siedmeho kola proti Trnave.

Miroslav Chudý videl v dvojzápase na ľade asi najväčších súperov pozitíva aj negatíva. „Na nejaké hodnotenia je ešte skoro. Ešte sme len na začiatku nastavenej cesty. Myslím si ale, že ideme správnym smerom. Máme široký káder, rozhodnúť môžu viacerí hráči. V Skalici sa mi napríklad páčil Banovský, ktorý predtým dva zápasy nehral. Veľmi dobre naskočil do stretnutia, dokonca sa mu podarilo streliť aj vyrovnávajúci gól na 2:2. Veľmi kvitujem hráčov, ktorí keď naskočia do zápasu sú plnohodnotnou náhradou. To je podľa mňa obrovským pozitívom. A čo sa týka negatív, mrzí ma, že sa nevyhýbame hluchým pasážam. So štartom do sezóny som ale spokojný,“ pokračoval v hodnotení Miroslav Chudý.

Pohľad na tabuľku po úvodných šiestich kolách nasvedčuje, že druhá najvyššia hokejová súťaž môže mať po dvoch rokoch opäť väčšiu kvalitu. Prvých šesť tímov je v tabuľke poriadne natlačených a delí ich iba päť bodov. Svedčí to o väčšej vyrovnanosti súťaže? „Na to je odpovedať ešte skoro. Odohralo sa totiž iba šesť kôl. Nie všetci súperi ešte hrali proti sebe. Ten pravý obraz sa ukáže niekedy na konci druhej štvrtiny. Myslím si, že bude silný stred a silný vrch tabuľky. Body sa ľahko získavať nebudú. Tímy sa mi ale zdajú silnejšie, ako vlani. Možno okrem rezervy Nových Zámkov je každý súper ťažký. Postupom času sa dá dokopy aj Prešov. Slušne hrá doteraz Trnava, Považská Bystrica či Spišská Nová Ves. Nezabúdam ani na nováčika z Humenného, ktorý má takisto svoju kvalitu. Ľahký súper asi nebude nikto,“ dodáva na záver Miroslav Chudý, ktorého zverenci síce prišli o prvé miesto, na ktoré sa ale môžu pondelkovým triumfom so slovenskou dvadsiatkou vrátiť.

Peter Brendza 



Uverejnené: 29.09.2018 17:12:51 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.