files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hádzanársky sviatok v Chemkostav aréne. Iuventa v sobotu hostí Most

V priebehu ôsmych dní zažije michalovská Chemkostav aréna dva hádzanárske sviatky. Zverenky trénera Petra Hatalčíka najskôr túto sobotu privítajú aktuálneho českého majstra a držiteľa primátu v spoločnej súťaži DHK Baník Most. Súboj štvrtého kola MOL ligy má začiatok od 17.30 hod. Druhým sviatkom bude ich súboj druhého kola Pohára EHF proti dánskemu Nykobingu. Ten sa odohrá v nedeľu 13. októbra.

„Na Nykobing ešte nemyslíme. Teraz sa sústredíme na sobotňajší zápas s Mostom a stredajší vo Veselí nad Moravou. Až potom príde na rad dánsky súper,“ uviedol tréner Iuventy Michalovce Peter Hatalčík. Ten má z českého majstra DHK Baník Most síce rešpekt, no podľa jeho slov hrajú jeho zverenky doma a domáce prostredie im velí zvíťaziť. „Ja verím, že sa tak stane. Most má svoju kvalitu. Má silné spojky, takisto reprezentačnú pravú kridelníčku Zachovú, vrátila sa im Mikulčíková. Bude to pre nás zdatný súper. Divák si môže prísť na svoje. Verím, že tak bude, uvidí kvalitný zápas, s víťazným koncom pre nás,“ pokračoval Peter Hatalčík.

Zápas s Mostom sa odohrá po reprezentačnej pauze, ktorú vyplnil dvojzápas Sloveniek s Českom. Trénerovi Petrovi Hatalčíkovi počas týždňa chýbalo šesť hráčok. Jednou z nich je aj navrátilec do reprezentácie Patrícia Wollingerová. Michalovská kapitánka si reprezentačný dres obliekla po štyroch rokoch. „Návrat do reprezentácie mi chutil. Dievčatá ma privítali výborne. Viac menej sme sa všetky poznali. Čo sa týka herného systému, tréner Packa presadzuje ten, čo sme hrali v Iuvente, takže to pre mňa nebolo nič nové,“ podotýka kapitánka Michalovčaniek, ktorú pre návrat do reprezentácie presvedčil jej bývalý tréner v Iuvente Ján Packa. Ten je od leta kormidelník ženského reprezentačného tímu.  

Michalovská kapitánka sa po reprezentačnej prestávke naplno sústredí na svoj tím a sobotňajší zápas s Mostom. Český majster vlani prerušil štvorročnú dominanciu Iuventy v spoločnej súťaži. Po sezóne ho ale opustili kľúčové hráčky, takže pozícia favorita sobotňajšieho zápasu sa určiť jednoznačne nedá. „Liga je veľmi vyrovnaná, takže sa nedá ukázať, kto je favoritom nášho súboja s Mostom. My sa musíme na sobotu zodpovedne pripraviť. Ide o mladý, agresívny tím. Pre úspech potrebujeme eliminovať ich silné stránky. Určite pôjdeme do zápasu s víťaznými cieľmi. Hráme doma a tu chceme víťaziť,“ presvedčivo dodáva Patrícia Wollingerová.

Peter Brendza



Uverejnené: 04.10.2018 16:21:40 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.