files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa presvedčivo zdolala Most a je novým lídrom MOL ligy

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v šlágri štvrtého kola MOL ligy nad českým majstrom DHK Baník Most o osem gólov 29:21 a keďže doterajší líder Veselí nad Moravou prehral v Olomouci, dostali sa na prvé miesto v tabuľke. Zverenky trénera Petra Hatalčíka budúci týždeň preladia na európsku vlnu. V nedeľu 14. októbra ich o 17.30 hod. čaká prvý duel druhého kola Pohára EHF, v ktorom privítajú dánsky Nykobing Falster Haandboold. Ešte predtým ich v stredu čaká predohrávaný duel piateho kola MOL vo Veselí nad Moravou, kde zrejme pôjde o priamy súboj o prvé miesto v tabuľke.

 

Lepší vstup do zápasu mala Iuventa, ktorá nastúpila aj s novou posilou, Čiernohorkou Dijanou Mugošovou, ktorej prestup vybavilo vedenie klubu iba v piatok. Hneď od úvodu sa chytila v bráne Jablonská (v prvej päťminútovke chytila dva pokutové hody) a po jej zákrokoch mohli hráčky Iuventy podnikať rýchle kontry. Po jednej z nich viedli v siedmej minúte práve po góle novej posily 4:0 a tréner DHK Baník Most Peter Dávid si zobral oddychový čas. Po ňom sa jeho zverenky pomaly dostávali do zápasu. Iuventa ešte na začiatku desiatej minúty viedla 6:2, po dvoch góloch Mostu v rade bolo ale už o minútu neskôr 6:4 a po presnom zásahu Šustkovej v osemnástej minúte dokonca 7:6. Našťastie, Iuventa sa z tejto situácie dostala. Na začiatku poslednej desaťminútovky viedla po góle Mugošovej 10:7 a svoj polčasový náskok natiahla až na šesť gólov, keď po presných zásahoch Fiľkovej – Trehubovej s Wollingerovou v poslednej minúte vyhrala polčas 14:8.

Aj v druhom polčase diktovali tempo hry domáce hráčky, ktoré presvedčivo kráčali za svojim tretím tohtosezónnym triumfom. Omladené družstvo DHK Baník sa v tomto dejstve k výraznejšiemu odporu nedostalo. V 43. minúte Iuventa viedla po góle Habánkovej už 21:12. Most síce kontroval dvoma presnými zásahmi v rade, gólový stroj Iuventy sa ale nezasekával ani vo zvyšných minútach druhého polčasu. Zverenky trénera Petra Hatalčíka viedla v závere už o desať gólov (26:16). Zápas dvoch majstrov nakoniec skončil ich triumfom 29:21 a po zakopnutí Veselí nad Moravou v Olomouci sa dostali na čelo interligovej tabuľky.


Iuventa Michalovce - DHK Baník Most 29:21 (14:8)
Pok. hody: 0/0 - 6/2. Vylúčené: 4 - 3. Rozhodovali: Cipov a Klus. Divákov: 900.
IUVENTA: Jablonská, Petkovič - Kakaščíková 2, Mugoša 6, Štefaniková, Kišiková, Trúnková 2, Habánková 3, Štefánová 1, A. Holejová, Wollingerová 2, Bajčiová 1, Kompaniecová 5, Fiľková - Trehubová 7.
DHK BANÍK: Mullnerová, Novotná - Dvořáková 1, Stríšková 1, Šustková 2, Švihnosová 2, Mikulčík, Buchnerová 2, A. Kostelná 3/1, Mishevská 4, Eksteinová 2, Tesařová 2, Kovářová 2, K. Kostelná 1/1, Janoušková, Mikulášková 1.



Uverejnené: 06.10.2018 20:16:05
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.