files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská samospráva má schválený rozpočet na budúci rok

Michalovská samospráva má schválený rozpočet na budúci rok. Hospodáriť bude s približne 35 miliónmi eur. Poslanci mestského zastupiteľstva ho odobrili na svojom októbrovom rokovaní.

Bežné a kapitálové príjmy sú rozpočtované vo výške 34,88 milióna eur, výdavky v sume 31,48 milióna eur. Príjmové peňažné operácie predstavujú 315.250 eur a výdavkové 3.715.200 eur. "Rozpočet mesta bez finančných operácií je predložený ako prebytkový vo výške 3,4 milióna eur a je ním krytý schodok finančných operácií v súlade so zákonom o rozpočtových pravidlách," uviedla na zastupiteľstve predkladateľka materiálu, vedúca finančného odboru na Mestskom úrade v Michalovciach Oľga Bereznaninová s tým, že rozpočet mesta je vyrovnaný. Ako ďalej uviedla, v jeho príjmovej časti sú zapracované zvýšenia podielových daní, daňové príjmy súvisiace s prijatými všeobecne záväznými nariadeniami mesta, platnými zmluvnými vzťahmi, vrátane predpokladaného preneseného výkonu štátnej správy. Výdavková časť zohľadňuje podľa nej všetky legislatívne zmeny v oblasti odmeňovania zamestnancov vo verejnej správe a zákonnú valorizáciu miezd hlavne v oblasti školstva. "Zároveň výdavky zohľadňujú prevádzkové potreby mesta za rešpektovania taktiež všetkých platných zmluvných vzťahov, ktoré sú pre dané rozpočtové obdobie platné, a zároveň vychádza aj z plánu hospodárskeho a sociálneho rozvoja," doplnila.

Spomenula, že mesto plánuje v budúcom roku pokračovať v investičných aktivitách, na ktoré získalo nenávratné finančné prostriedky (NFP) v tomto roku, ale nedošlo k ich ukončeniu. Ide o projekt regenerácie medziblokových priestorov na sídlisku Západ, na ktorý sú v rámci kapitálových výdavkov rozpočtované zdroje z NFP vo výške takmer 700.000 eur. Rovnako tak chce dokončiť rekonštrukciu Materskej školy na Ulici S. H. Vajanského a dobudovať cyklotrasu Centrálna mestská zóna - Biela hora. V rozpočte sú zahrnuté aj financie na projekt v rámci programu cezhraničnej spolupráce HU-SK-RO-UA, ktorý podľa materiálu pomôže zrekonštruovať národnú kultúrnu pamiatku Zlatý býk. Rozpočet počíta okrem iného tiež s rekonštrukciou tepelného hospodárstva na sídlisku SNP, nákupom nových kamier a monitorov, rekonštrukciou futbalového ihriska pri Základnej škole na Okružnej ulici či vybudovaním bezbariérových priestorov v Michalovskom domove seniorov. V najdôležitejšom dokumente mesta sú v budúcoročných výdavkových operáciách okrem iného zahrnuté aj peniaze na splátky za rekonštrukciu ciest a chodníkov v celkovej výške 1.985.000 eur. "Splátky za zrekonštruovaný futbalový štadión predstavujú pre rok 2019 sumu 230.200 eur, čím dôjde k ukončeniu splácania," uvádza sa v materiáli. Podľa mesta rozpočet na budúci rok predložili zastupiteľstvu na schválenie v predstihu najmä preto, aby po blížiacich sa voľbách nedošlo ku prípadným komplikáciám. Rozpočet podľa neho nie je natoľko zaväzujúci, aby nové zastupiteľstvo nemohlo v rámci neho prijímať úpravy, aj čo sa týka investičných aktivít.

TASR



Uverejnené: 10.10.2018 15:37:58 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.