files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pulščák prvýkrát proti svojim, aj proti otcovi: Favoritom nebudú domáci

Šiesti hokejisti z vlaňajšieho kádra HC Penguins Prešov využili počas leta šancu posilniť víťaza prvej ligy HK Dukla Ingema Michalovce. Prinútila ich k tomu situácia, pri ktorej vôbec nevedeli, či „koňare“ nastúpia do súťaže a kde ju búdu hrať (ich štadión je totiž v nútenej rekonštrukcii). Dnes sú v Michalovciach iba piati statoční (šiesty Marcel Baláž na vlastnú žiadosť skončil) a ďalší paradox na nich príde v piatkovom desiatom kole St. Nicolaus I. ligy. Nastúpia totiž na michalovskom ľade proti Prešovu, ktorý tvoria väčšinou juniori Zvolena (HC Prešov sa počas leta stal farmou extraligistu, no pre nedostatok času už nemohol dôjsť k premenovaniu) a ako domáci tím bude vedený práve HC. Vznikne tak taký malý zvolensko-prešovsko-michalovský mačkopes.

„Prvýkrát asi zažijem, že favoritom v derby nebude domáci tím,“ smeje sa útočník michalovskej Dukly František Pulščák, mimochodom syn prezidenta prešovského hokeja. „Pre mňa to bude určite špecifický zápas. Budem hrať proti Prešovu na michalovskom štadióne a domácim tímom bude práve Prešov. Trošku špecifická situácia, no nejako sa s tým určite všetci vysporiadáme. Ja som doteraz hral iba za Prešov. Aj keď sa tam káder obmenil a ostalo iba torzo z hráčov z minulej sezóny, niekoľkí moji spoluhráči tam ostali. Keď sa ma ale pýtate na priblíženie súpera, veľa vám k tomu nepoviem. Káder totiž tvoria prevažne zvolenskí juniori,“ pokračuje František Pulščák, ktorý sa na súboj proti materskému klubu teší. „O to viac, že jeho prezidentom je môj otec. Dúfam, že ho zdolám,“ opäť v humornom tóne pokračoval Pulščák mladší.

Michalovčania sa na derby zápas, ktorý síce budú hrať na domácom štadióne, no budú vedení ako hostia, naladili víťazne, keď v stredu v Nových Zámkoch zostrelili rezervu extraligistu po výsledku 9:2. Naďalej sú tak lídrom tabuľky, Prešovčanom patrí s troma bodmi predposledné jedenáste miesto. „Ako som už spomenul, favoritom sme rozhodne my. Našou ambíciou je vyhrať ligu, oni sa chcú zachrániť a vrátiť sa na svoj štadión ako prvoligisti. To však neznamená, že ich môžeme podceniť. Očakávam ťažší zápas ako v stredu v Nových Zámkoch. Prešovčania dostávajú menej gólov ako Nové Zámky a viac ich aj dávajú. Ich prehry sú miernejšie, takže nejaký úplne ľahký zápas neočakávam. Dokedy sa budú cítiť v hre o výsledok, určite nás budú hrýzť. Je len na nás, aký zápas si urobíme,“ dodáva k piatkovému súboju František Pulščák.

Príď na dva zápasy, tretí máš zadarmo

Michalovskí hokejisti odštartujú v piatok sériu troch zápasov na domácom ľade. Okrem Prešova privítajú v stredu 17. októbra HC Bratislava a v piatok 19. októbra Dubnicu nad Váhom. Vedenie klubu zareagovalo na sériu domácich duelov tým, že v prípade, keď si divák zakúpi vstupenku do rovnakého sektoru na dva zápasy, tretí duel s Dubnicou uvidí zadarmo. Balíček vstupeniek si môžete zakúpiť na firme Ingema do piatka 12. októbra do 17.00 hod., alebo v pokladniciach pred zápasom s Prešovom, ktoré sa otvoria od 16.00 hod.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.10.2018 10:33:24 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.