files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tesná porážka Iuventy, pred odvetou väčšie šance na postup pre Nykobing

Hádzanárky Iuventy Michalovce prehrali v prvom zápase druhého kola Pohára EHF s dánskym Nykobing Falster Handbold na domácej pôde tesne 26:29 (12:14) a pred odvetným stretnutím hraným budúcu nedeľu v Dánsku majú nižšie šance na postup ako dánsky favorit.

Michalovčanky nastúpili na úvodný duel druhého kola Pohára EHF proti favoritovi síce s rešpektom, no vonkoncom nie so strachom. Úvod duelu bol až do stavu 3:3 vyrovnaný. Medzi ôsmou a desiatou minútou však hostky zaznamenali tri góly a viedli tak 6:3. Iuventa odpovedala Habánkovou s Wollingerovou, no keď sa vzápätí presadila aj Emelie Westberg na druhej strane, tréner Hatalčík si zobral oddychový čas. Po ňom síce Trúnková znížila na 6:7, no michalovská pivotky týmto presným zásahom odštartovala štvorgólovú šnúru Dánok. Tie tak na začiatku dvadsiatej minúty viedli 11:6. Iuventa sa ale v poslednej desaťminútovke prvého dejstva zmobilizovala. V 26. minúte Fiľková – Trehubová dávala na 9:12 a keď o dve minúty neskôr Štefanová zakončila trojgólovú šnúru svojho tímu, za stavu 11:12 si brala oddychový čas aj lavička Nykobingu. Po ňom sa Nykobing otriasol a polčas vyhral 14:12.

Iuventa mala fantastický štart do druhého polčasu. Po štyroch góloch v rade dala takmer zaplnenej Chemkostav aréne nádej, že by mohla dánsky tím zdolať. Favorit sa ale opäť otriasol. Vyrovnal na 16:16 a hoci následne presne mierila Trúnková, bolo to poslednýkrát, čo Iuventa v zápase viedla. Po trojgólovej šnúre Nykobingu si tréner Hatalčík opäť bral oddychový čas, ktorý ale jeho zverenky do zápasu už nevrátil. Dánsky tím naťahoval svoj náskok. V 51. Minúte už viedol 26:20, o dve minúty neskôr bolo 28:22. Iuventa kontrovala troma gólmi Mugošovej v rade, Nykobing už ale drámu nepripustil. V Michalovciach nakoniec zvíťazil 29:26 a pred odvetou hranou vo svojej aréne sú tak bližšie k postupu do tretieho kola jeho hráčky.

Iuventa Michalovce – Nykobing Falster Handbold 26:29 (12:14)
Pok. hody: 4/3 – 5/5. Vylúčené: 3 – 3. Rozhodovali: Lidacká a Lesiaková (Poľsko). Divákov: 1200.
IUVENTA: Muliková, Jablonská, Petkovičová – Mugošová, Kakaščíková, Štefaníková, Kišiková, Trúnková 3, Habánková 7/3, Janičičová, Štefanová 1, A. Holejová, Wollingerová 5, Bajčiová, Kompaniecová 1, Fiľková – Trehubová 5.
FALSTER HANDBOLD: Hauge, Greve – Nielsen, E. Westberg 2, Sunami, J. Westberg 10, Jakobsen, Lagerquist 8, Ikehara 3, Pedersen 2, Olsen, Housheer, Wallen 2.



Uverejnené: 14.10.2018 20:54:20
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.