files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Počas sezóny zaznamenali v turistickom centre takmer 3000 návštevníkov

Počas tohtoročnej letnej sezóny od mája do začiatku októbra zaznamenali v turistickom informačnom centre (TIC) v obci Zemplínske Hámre v Sninskom okrese takmer 3000 ľudí.

"Určite ich bolo viac, ktorí vyrážali zo Zemplínskych Hámrov. Pre presnejšie čísla by nám veľmi pomohol nejaký elektronický sčítavač, ktorý by mohol byť umiestnený priamo na mostíku, kde začína žltá turistická trasa," informovala TASR Zuzana Burdová z TIC s tým, že zo všetkých zaregistrovaných okoloidúcich sa priamo u nich zastavila vyše polovica. "Oproti minulému roku sme zaznamenali mierny nárast turistov, no veľký vplyv na ich počet má samozrejme počasie," spomenula. Podobne ako vlani, najviac návštevníkov bolo zo Slovenska, potom Poľska a Česka. "Poliakov je každý rok viac a viac," doplnila. Burdová v tomto roku postrehla veľmi veľa rodín s deťmi, hlavne zo stredného a západného Slovenska. "Veľa z nich zastávalo názor, že poznajú zahraničie, ale Slovensko a hlavne východ nie, tak spájajú týždňový výlet za prírodnými či kultúrnymi krásami," podotkla.

Oproti vlaňajšku zaznamenali podľa jej ďalších slov 100-percentný nárast cyklistov. "Naše územie poskytuje bohatú sieť lesných ciest a cyklotrás. Veľmi obľúbenou je tá zo Zemplínskych Hámrov po trase bývalej úzkokoľajky smerom k Umartemu a potom do Sniny, alebo sa dá pokračovať až k Astronomickému observatóriu do Kolonice či cez Strihovské sedlo na Morské oko," opísala. Turistické informačné centrum sa nachádza v lokalite pri kameňolome, na mieste, kde sa začínajú hlavné turistické trasy na Sninský kameň a Vihorlat. "V mesiaci október je už zatvorené, ale informácie poskytujeme naďalej v našom múzeu pri kostole a na našich kontaktoch, ktoré záujemcovia nájdu na webovej stránke www.zemplinskehamre.sk," upozornila Burdová. Múzeum je podľa jej slov tiež už v zimnom režime, a teda je otvorené od utorka do piatku od 8.30 do 15.30 hod.

TASR



Uverejnené: 16.10.2018 20:56:28 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.