files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla ukončila prvú štvrtinu jedenástym víťazstvom

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce v prvej štvrtine St. Nicolaus I. ligy napĺňajú prognózy, ktoré ich pasovali do role favorita celej súťaže. Obhajca prvenstva v druhej najvyššej súťaži bodoval zatiaľ v každom jednom z dvanástich zápasov. Stratil iba tri body, za prehru po samostatných nájazdoch v Martine a víťazstvo podobne v samostatných nájazdoch v Skalici.

V ostatných dueloch bodovali jeho hráči za tri body. Doteraz nazbierali 33 bodov, za desať výhier v riadnom hracom čase, jednu po samostatných nájazdoch a spomenutú prehru po nájazdoch. „Zatiaľ sme spokojní. Ide to podľa našich predstáv,“ poznamenal po stredajšom víťazstve 4:1 nad HC Bratislava Richard Šechný, asistent trénera Miroslava Chudého. „Neprehrali sme v ani jednom zápase v riadnom hracom čase. Sme na prvom mieste v tabuľke, takže zatiaľ si nemáme čo vyčítať. Môže sa stať, že príde nejaká kríza, no nás nič doteraz neprišlo a verím, že v tomto trende budeme pokračovať aj v ďalších zápasoch. Dúfam, že sa nám budú vyhýbať zranenia, mužstvo bude stále pokope a budeme pokračovať v tom, čo sme začali. Máme svoje ciele, ktoré chceme naplniť,“ pokračoval Richard Šechný.

Michalovčania zakončili prvú štvrtinu základnej časti spomenutým víťazstvom nad HC Bratislava. To sa nerodilo ľahko. Veď Dukla po prvýkrát v sezóne na domácom ľade prehrávala a o výhre jej hráči definitívne rozhodli až v poslednej päťminútovke. Môže za to aj brankár Bratislavčanov Karel Nemec, ktorý viackrát svoj tím podržal. „Pochytal toho fakt dosť,“ konštatuje center štvrtej michalovskej formácie, ktorá sa postarala o druhý a tretí presný zásah, Lukáš Toma. „Sme radi za toto víťazstvo, ktoré sa ľahko nerodilo. Dôležité bolo, že sme dokázali rýchlo odpovedať na súperov úvodný presný zásah. Keby boli Bratislavčania vo vedení dlhšie, zápas by bol pre nás ešte náročnejší,“ pokračoval Lukáš Toma.

V piatok štartuje dvanástym kolom druhá štvrtina základnej časti. Michalovčania sa opäť predstavia doma, keď tentoraz privítajú Dubnicu nad Váhom. Tá sa nedávno trojzápasovou víťaznou sériou dostala na tretie miesto a bola teda v laufe. „V stredu v Martine dostali šesť gólov, takže už v ňom nie sú,“ zaskočil nás rýchlou odpoveďou Richard Šechný, ktorý s úsmevom na perách dodal. „Určite nás čaká podobne náročný zápas, ako proti Bratislave. Súper má konsolidované mužstvo, s ktorým chce bojovať o prvú trojku, či štvorku. Netreba pozerať na to, že sme vyhrali u nich v prvom kole 3:0. Treba sa na zápas dobre pripraviť a hrať svoju hru, ktorá nás zdobí prakticky od začiatku súťaže.“ 

Ťažký zápas očakáva aj Lukáš Toma. „Síce sme vyhrali u nich na nulu, no na to sa spoliehať nemôžeme. Každý zápas je iný a iný bude aj náš piatkový s Dubnicou. Tá v tejto sezóne ukázala, že má kvalitu. Tú ale máme aj my. Verím, že ju ukážeme aj na ľade a pripíšeme si ďalšie tri body.“

Peter Brendza



Uverejnené: 18.10.2018 15:41:59 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.