files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zranením hendikepovanému Michalovi Stričíkovy unikla medaila iba o chlp

Za účasti 494 športovcov z 35 európskych krajín v 61 kategóriách v troch disciplínach (Kick Light, Low Kick a  K-1) sa v Bratislave v termíne od 13. do 21. októbra 2018 v HANT aréne konali Majstrovstvá Európy organizácie WAKO (World Association of Kickboxing Organizations).

V kategórii Kick light do 84 kg reprezentoval Slovensko Michalovčan Michal Stričík. Ten potešil slovenské farby ešte len treťou výhrou, keď v derby zápase porazil Adama Straníka z Českej republiky. Jeho skrvavené tričko vypovedalo o tom, aký to bol súboj. Podľa slov trénera zápas mal pod kontrolou, avšak utŕžil kop priamo do tváre a do práce sa dostal lekár. Ošetrenie dostalo Stričíka späť do zápasu a podarilo sa mu odolať tlaku svojho súpera a jasne zvíťazil.

Vo štvrťfinále nastúpil Stričík proti nasadenej jednotke Slovincovi Staničovi. V prvých dvoch kolách mal mierne navrch slovinský pretekár, keď v polovici zápasu bol stav 2:1. Po prestávke bol Stričík napomínaní a nakoľko išlo už o druhé napomínanie za držanie súpera, dostal mínus bod, čím získal súper bodovú prevahu, ktorú si udržal až do konca zápasu, ktorý skončil 3:0 pre Slovinca. O kvalitách slovinského pretekára svedčí aj jeho postup do finále, kde uspel nad úradujúcim majstrom Európy, Chorvátom Matejom Lebom.

Michal Stričík našiel za posledné dva roky dvoch pretekárov, ktorí ho dokázali poraziť. Na majstrovstvách sveta v Budapešti 2017 to bol vo finále Chorvát Matej Lebo a vo štvrťfinále tohtoročných majstrovstiev v Európy práve Slovinec Štefan Stanič, ktorý mu tak oplatil minuloročnú prehru z majstrovstiev sveta a vyrovnal vzájomne skóre na 1:1. Stričík tak v posledných dvoch rokoch ostal na štíte iba úradujúcich majstrov sveta a Európy!!!




Uverejnené: 24.10.2018 21:08:52 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.