files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Návrat na michalovský trávnik chutil obom

Osemfinálový duel Slovnaft Cupu medzi MFK Zemplín Michalovce a ŠK Odeva Lipany (4:2) priniesol nielen postup favorizovaného fortunaligistu, ale aj návrat dvoch hráčov na michalovský trávnik. Stanislav Danko nastúpil v tejto sezóne po zranení kolena prvýkrát pred michalovskými fanúšikmi. Tým sa pripomenul aj kapitán ŠK Odeva Lukáš Janič, ktorý sa Zemplíne pôsobil až v dvoch etapách. Najskôr to bolo ešte v roku 2006, druhýkrát v sezóne 2013/2014.

„Ja som si to vyslovene užíval,“ rozhovoril sa pri svojom návrate skúsený 31-ročný kapitán Lipan. „Pre mňa je toto prostredie známe. Pôsobil som tu dvakrát a zažil pekné časy. Škoda prvých desiatich minút, v ktorých sme boli zakríknutí a dvakrát sme inkasovali. Zápas by sa možno vyvíjal inak,“ pokračoval Lukáš Janič. Jeho tím nepredviedol na Zemplíne zlý výkon. Po dvoch inkasovaných góloch v prvej desaťminútovke dokázal práve svojim kapitánom odpovedať kontaktným gólom. Ten Lipany pridali aj po treťom presnom zásahu Nawotku. Zlomil ich až štvrtý gól Igora Žofčáka. „Ešte raz škoda. Kontaktný gól sme síce dali ešte v prvom polčase, no mohli sme ho pridať skôr. Moju strelu brankár vytiahol na rohový kop, ďalšia skončila na brvne. Keby sme dali kontaktný gól skôr, možno by to bolo otvorené viac. Škoda, chýbalo nám aj šťastie. Nemali sme čo stratiť. To sme si hovorili aj pred zápasom. Mrzí úvod, ktorý sme nezachytili, no nemáme sa za čo hanbiť,“ dodal ešte k zápasu Lukáš Janič.

V generálke na úvod jesennej časti na pôde Lokomotívy Košice si zranenie kolena privodil michalovský stredopoliar Stanislav Danko. Prvýkrát pred domácimi fanúšikmi sa tak tento rodený Pozdišovčan predstavil až v závere októbra. „Začiatky po zranení sú ťažké. Dosť dlho som pauzoval, čo teraz cítim. Bol to môj iba druhý zápas. Verím ale, že to bude iba lepšie a lepšie,“ zdôrazňuje Stanislav Danko, ktorý si tohtosezónnu premiéru odkrútil v treťom kole Slovnaft Cupu na pôde Námestova.

Na ligovú premiéru ešte čaká. Odkrúti si ju v sobotu doma proti Dunajskej Strede? „Neviem, je to na trénerovi, či ma postaví," podotýka Stanislav Danko a následne k Dunajskej Strede dodáva. "Čaká nás veľmi ťažký súper, na ktorého sa musíme dobre pripraviť. Počas leta tam odišli Milan Šimčák a Martin Bednár, je tam náš bývalý brankár Macej, ako aj tréner brankárov Martin Raška. Môže to byť teda pre nich špecifickejší zápas. Čo sa týka súpera, ten síce prehral pohárový zápas v Senici 1:5, na to, že tam je nejaká kríza sa ale spoliehať nemôžeme. Bol to iba jeden zápas, ktorý im nevyšiel. Určite ho bude chcieť u nás odčiniť.“ 

Peter Brendza



Uverejnené: 25.10.2018 11:29:35 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.