files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dvaja Vranovčania obvinení z obchodovania s drogami

Prešovskí krajskí kriminalisti v spolupráci s vranovskí kriminalistami vykonali v stredu (24.10.2018) vo Vranove n/Topľou spoločnú akciu zameranú na zadržanie osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti. Policajti zadržali a následne aj prešovský krajský vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi 21 ročného muža z Vranova n/Topľou. Druhým zadržaným bol 26-ročný muž taktiež z Vranova n/Topľou, ktorého krajský vyšetrovateľa obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Prvý z obvinených mal podľa doterajších zistení polície zadovažovať od septembra 2017 až doposiaľ omamné a psychotropné látky a to metamfetamín a marihuanu. Tieto mal prechovávať na rôznych miestach a následne na základe predchádzajúceho telefonického dohovoru, alebo prostredníctvom internetovej komunikácie s ďalšími osobami ďalej predávať vo Vranove a okolí. Drogy mal okrem iného predať resp. bezodplatne ponúknuť aj dvom dievčatám vo veku 16 a 17 rokov. Druhý z obvinených si mal zadovážiť omamné a psychotropné látky a to marihuanu, a túto prechovávať u seba. Táto mu bola zaistené pri osobnej prehliadke počas akcie. Podľa predbežného výsledku skúmania kriminalistickým a expertíznym ústavom z rastlinného materiálu o celkovej hmotnosti 1,3 gs prítomnosťou účinnej látky THC by bolo možné pripraviť minimálne tri jednotlivé dávky drogy. Okrem toho si mal obvinený podľa doterajších zistení polície zadovážil aj metamfetamín, ktorý prechovával a u seba, a následne najmenej 3-krát predať mužovi z obce Banské.

Prešovský krajský vyšetrovateľ oboch mužov po vykonaní potrebných procesných úkonov umiestnil do cely policajného zaistenia a spracoval podnet na ich vzatie do väzby. Mladšiemu z obvinených hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov a staršiemu na 3 – 10 rokov.



Uverejnené: 26.10.2018 13:05:50 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.