files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cintoríny na Zemplíne sa pripravujú na zvýšený počet návštevníkov

Cintoríny v metropolách dolného a horného Zemplína očakávajú v období Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých zvýšený počet návštevníkov. Prijali v tejto súvislosti niekoľko opatrení.

Technické a záhradnícke služby mesta Michalovce majú v správe celkovo päť cintorínov, a to na Kollárovej, Močarianskej, Topolianskej a Kapušianskej ulici, a tiež nový cintorín na Bielej hore. Ako TASR informovala hovorkyňa radnice Iveta Palečková, v dušičkovom období sú otvorené od 7.30 do 21.00 hod. Bude tomu tak do 8. novembra. Pozostalí majú podľa jej ďalších slov na Kollárovej ulici zabezpečenú vodu v priestoroch domu smútku, ale aj v troch nových studniach na cintoríne. Odpad budú pracovníci vyvážať denne. "V tieto dni budú zamestnanci, tak ako po iné roky, občanom  plne k dispozícii, a to v dňoch sviatočných, ako aj v dňoch pracovného voľna," priblížila. Zvýšenú pozornosť bude miestam posledného odpočinku venovať podľa jej ďalších slov aj mestská polícia. Hovorkyňa zároveň upozornila vodičov, že od piatka (26.10.) do nedele (4.11.) je povolené parkovanie aj na Špitálskej ulici, v blízkosti novej brány na cintorín, v mieste, kde sa nachádza heliport.

Humenská samospráva v súvislosti s dušičkovým obdobím prijala niekoľko opatrení. Jedným z nich sú aj kontrolné hliadky mestskej polície, ktoré budú počas celého týždňa dohliadať na zabezpečenie poriadku a čistoty na cintoríne, ako aj na zamedzenie krádeží. "Do utorka (30.10.) bude vyhrabaná tráva, lístie a budú odpratané rôzne staré vence z priestorov mimo hrobov," priblížila pre TASR Michaela Dochánová z tlačového referátu mesta. Mestský cintorín bude od stredy (31.10.) až do nedele (4.11) otvorený od 7.00 do 22.00 hod., kedy bude tiež zabezpečené osvetlenie celého pohrebiska, ciest, chodníkov a schodov. V týchto dňoch miesto posledného odpočinku ozvučia aj clivou hudbou. Pitná voda, resp. výpustné ventily budú podľa Dochánovej k dispozícii na určených miestach. "V prípade nulových a mínusových teplôt bude odstavená," zdôraznila. Prevádzkovať budú aj mobilné sociálne zariadenie v čase od 8.00 do 20.00 hod.

TASR



Uverejnené: 29.10.2018 14:28:34 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.