files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Strojcovia sobotňajšieho víťazstva zhodne: Veríme, že naša séria bude pokračovať

Keď počítame aj vystúpenia v Slovnaft Cupe futbalisti MFK Zemplín Michalovce neprehrali v šiestich po sebe idúcich zápasoch, z toho štyrikrát nenašli premožiteľa v lige. A čo je ešte dôležitejšie, postupne brali body tímom, ktoré hrajú, alebo chcú hrať o špicu tabuľky. Doma remizovali s Ružomberkom (2:2), zvíťazili v Trenčíne (2:1), remizovali v Žiline (2:2) a naposledy vyhrali doma s Dunajskou Stredou (2:1).

Ešte viac teší fakt, že s Ružomberkom, v Žiline či doma s Dunajskou Stredou najskôr prehrávali. „Ukazuje to aj našu silu mužstva. Zo začiatku sezóny sa nám nedarilo, no teraz sa to otáča. Ja len dúfam, že to takto bude pokračovať a my sa budeme dívať už len hore,“ zdôraznil Peter Kolesár, ktorý päť minút pred koncom zápasu s Dunajskou Stredou rozhodol o tom, že všetky body ostávajú pri Laborci. „Pre nás je to veľmi dôležitá výhra! Už pred samotným duelom sme si povedali, že to musíme zvládnuť. Pomaly sa doťahujeme na tímy z horných poschodí tabuľky. To bolo aj naším cieľom po nevydarenom začiatku. Aj teraz sme ukázali, že nepatríme na posledné miesto a naše umiestnenie na začiatku súťaže bola iba zhoda náhod,“ pokračoval Peter Kolesár.

Po bezgólovom prvom polčase sa ako prvý tešil DAC. Ten išiel do vedenia krátko po hodine hry, kedy sa ujal priamy kop Daviesa. Michalovská odpoveď prišla o osem minút, kedy presne k žrdi namieril Jozef Šimon Turík. „Určite vyrovnávajúci gól bol dôležitý. Padol v čase, kedy sa ešte niečo dalo urobiť s výsledkom. Keď sme inkasovali, bolo dôležité, aby sme rýchlo odpovedali. Keby sa nám to nepodarilo, súper by bol čoraz viac na koni,“ skonštatoval po stretnutí Jozef Šimon Turík.

Tento stredopoliar za prvé tri roky ani raz v najvyššej súťaži neskóroval. V tejto sezóne sa ale do streleckej listiny zapísal už trikrát a rázom je najlepším strelcom tímu. „Začalo mi chutiť. Doteraz som nevedel, aký je to pocit skórovať v najvyššej súťaži. Teraz som ho zažil a chcem ho zažívať ešte častejšie,“ smeje sa Jozef Šimon Turík.

Michalovčania výhrou s Dunajskou Stredou natiahli svoju ligovú sériu bez prehry na štyri zápasy. Získali v nich osem bodov, ktoré ich katapultovali z nepríjemného posledného miesta. Aktuálne majú dvanásť bodov a štvorbodový náskok pred poslednou Senicou aj predposlednými Zlatými Moravcami. „Aj preto je pre nás výhra nad Dunajskou Stredou nesmierne dôležitá. Najlepšie je to, že už sme z najhoršieho vonku. Nie sme na poslednom mieste, neprehrali sme v lige už štyri zápasy v rade. Ja verím, že táto naša séria bude pokračovať aj naďalej,“ uviedol Turík a na jeho slová nadviazal aj Peter Kolesár. „Prežili sme ťažké obdobie, v ktorom sme okupovali dlhšie posledné miesto. Mali sme veľmi ťažký žreb na úvod, navyše sme mali aj veľkú smolu. V samotných zápasoch sme neboli horším tímom, no zakaždým nám niečo chýbalo. Ja verím, že teraz sa to otočí a šťastie budeme mať aj my.“ My len dodajme, že do reprezentačnej prestávky budú Michalovčania v hre ešte dvakrát. Najskôr budú v sobotu 3. novembra čeliť na Pasienkoch lídrovi súťaže Slovanu Bratislava, no a v nedeľu 11. novembra o 15.00 hod. privítajú majstra Spartak Trnava.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.10.2018 20:49:53 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.