files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Parádne zemplínske derby našlo víťaza až v predĺžení

V poradí druhé tohtosezónne zemplínske derby v St. Nicolaus I. lige pútalo všetkým. Diváci videli trinásť gólov, parádny obrat v podobe domáceho tímu, emócie na ľade. Derby teda malo všetko, čo má mať. Postarali sa o to obaja aktéri. Hráči HK Dukla Ingema Michalovce v 22. minúte prehrávali 1:5, no ešte do konca druhej tretiny vyrovnali a hoci krátko pred jej koncom inkasovali šiesty gól, zápas nakoniec doviedli do predĺženia a v ňom vydolovali zlatý extra bod. Ten teší aj napriek tomu, že Dukla po strede prišla o líderskú pozíciu v lige. Hanbiť sa ale nemusí ani nováčik MHK Humenné. Ten ukázal, že v prípade zohratia sa a prípadného ďalšieho posilnenia, môže v druhej najvyššej hokejovej súťaži mútiť vodu.

 

„Keby nám niekto pred zápasom povedal, že budeme brať v Michalovciach bod, boli by sme spokojní. Vzhľadom na priebeh zápasu ale byť spokojní nemôžeme,“ poznamenal po stretnutí jeden z lídrov humenskej ofenzívy Marcel Baláž, ktorý sezónu odštartoval práve v drese „ingemákov“. Začiatkom októbra ale po vzájomnej dohode v klube skončil. Nováčik prvej ligy favorita dokonale zaskočil. V prvej tretine nečakal na jeho chyby, sám aktívnou hrou ho k ním nútil. „Prvých dvadsaťpäť minút bolo z našej strany hrozných,“ rozhovoril sa kapitán Dukly Marek Kolba, ktorý následne pridal ďalšie kritické slová. „Vyzeralo to skôr, že doma hrajú oni. Vyleteli na nás a my sme nevedeli, kam skôr skočiť. Aj keď máme skúsené mužstvo, nedokázali sme ich v prvej tretine zastaviť. Po prvej dvadsaťminútovke sme si v kabíne povedali nejaké slová, ktoré ale nepadli na úžitok, keďže hneď na začiatku druhej sme dvakrát inkasovali. Všetky góly, čo sme dostali boli po individuálnych chybách,“ pokračoval Marek Kolba.

Michalovský tréner Miroslav Chudý si po piatom inkasovanom góle zobral oddychový čas. „Povedali sme si, že tak, ako sme padli na dno ako tím, ako tím sa musíme zdvihnúť. Tieto slová nám pomohli. Tak ako oni jazdili prvú tretinu, my sme jazdili zvyšné dve a nakoniec sa nám podarilo vyrovnať, a v predĺžení vyhrať. Chvalabohu aj za tie dva body. Za stavu 1:5 totiž hociktorý tím výsledok neotočí. Derby zápasy sú aj o srdci. V prvých minútach ho viac ukázali Humenčania, no následne sme sa im v tom vyrovnali. Niekedy sú aj takéto zápasy, v ktorých môžete hrať trebárs aj proti žiakom, no aj tak sa vám dariť nebude,“ dodal ešte k zemplínskemu derby kapitán Dukly Marek Kolba.

Chlieb zápasu sa lámal v druhej tretine. Na jej začiatku síce hostia dvakrát gólovo udreli a vyhnali Adama Trenčana z brány, no bol to práve jeho náhradník Tomáš Tkáčik, ktorý zrejme naštartoval výbornými zákrokmi svoje družstvo k obratu. Michalovčania zvýšili aktivitu a ešte do konca druhej časti vyrovnali. „Práve tam vidím zlom zápasu. Viedli sme 5:1, mali sme zápas vo svojich rukách, no nejako nám z nich vypadol. Domáci dali druhý, tretí gól a rázom sa dostali na koňa. My sme sa akoby zľakli. Mali sme aj ďalšie šance. Niečo chytil súperov brankár, niečo skončilo na žrdke. Nevyužili sme dva nájazdy dvoch na jedného a možno tam sa zlomil zápas na stranu Michaloviec,“ podotkol Marcel Baláž, podľa ktorého boli ďalším dôležitý momentom presilovky. Hostia v posledej desaťminútovke nevyužili rovno tri a na možno rozhodujúci góle nepretavili ani sedemdesiat sekundovú presvahu o dvoch hráčov. „Oni svoju presilovku na vyrovnanie využili, my nie. Určite to malo vplyv na konečný výsledok,“ dodáva Marcel Baláž.

Tréner MHK Humenné Milan Staš vyzeral na tlačovej konferencii spokojný. Ani sa mu nie je čo čudovať, pretože jeho mužstvo podalo dobrý výkon a z ľadu dovtedajšieho lídra si odviezlo jeden bod. „Prvú polovicu zápasu sme do bodky plnili taktiku. Potom sme ale zbytočne začali panikáriť. Hoci sme prehrali, bod z Michaloviec má pre nás veľkú cenu. Odtiaľ sa body nenosia ľahko, tobôž nie pre nás ako nováčika,“ uviedol humenský kormidelník a následne dodal. „Pred stretnutím sme si povedali, že ideme bodovať. V šatni po zápase som sa hráčov pýtal, brali by ste bod? Ich odpoveď bola, že nie. Cheli tu vyhrať! Ja som ale s jedným získaným bodom spokojný. Nebola to z našej strany tragédia, aj bod za remízu v riadnom hracom čase sa z Michaloviec cení.“      

V michalovskej šatni bolo po prvej tretine poriadne horúco. Krik odtiaľ bolo počuť až vonku pred štadión. „Vojakov“ ale príliš nenabudil. Ďalšie dva inkasované góly za deväťdesiat sekúnd spôsobili michalovský time-out, po ktorom konečne domáci začali hrať taký hokej, aký ich zdobí od začiatku sezóny. „My sme neboli v niektorých fázach duelu féroví k sebe a neboli sme férovi k divákov,“ začal svoje hodnotenie duelu tréner Miroslav Chudý. „To, čo sme predvádzali do stavu 1:5 sa nedá akceptovať. Hrali sme prakticky bez obrany. Po zápase som povedal aj chlapcom v šatni, neviem, či mám byť k vám kritický za úvod, alebo vás mám pochváliť za obrat. K zápasu. Začali sme veľmi zle a myslím si, že sme tú prvú časť ešte „ukopali“ celkom dobre. Podržal nás brankár Trenčan, niektoré súperové strely skončili na žrdkach. Za stavu 1:5 sme si niečo povedali a priala nám aj šťastena. Po takomto priebehu by som bral aj jeden bod, no máme dva, takže musíme byť spokojní,“ dodal tréner Michalovčanov, ktorých víťazstvo po predĺžení odsunulo na druhé miesto v tabuľke. Na čele ich vystriedal Martin, ktorý ale môžu z neho zosadiť už v nedeľu v priamom súboji. Ešte predtým čaká Michalovčanov v piatok náročný duel v Považskej Bystrici.

Na zemplínske derby si našlo cestu viac ako 1600 divákov. Solídna návšteva sa rozhodne nenudila, pretože derby malo všetko, čo malo mať. „Diváci videli trinásť gólov, čo je veľké číslo. Určite sa nenudili a na ďalšie derby ich príde viac,“ podotkol Milan Staš a na jeho slová nadviazal aj Miroslav Chudý. „Divák musel byť spokojný. Videl veľa gólov, zvrat v domáci prospech, emócie. Pre nás trénerov to však bolo horšie. Pozitívum je, že napätie bolo až do konca. Divák si preto zápas musel užívať. Je to pre neho lepšie, ako keby duel skončil päť či šesť jedna. Aj preto sa im na derby oplatilo prísť.“

Peter Brendza



Uverejnené: 01.11.2018 21:07:15 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.