files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Otvorí si Bdžoch domáci gólový účet proti materskému klubu?

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce prešli náročnými chvíľami a zdá sa, že sa opäť nadýchli k výkonom či výsledkom, ktoré predvádzali v prvom súťažnom mesiaci. Potom, čo si na domácom ľade znova vydobyli prvú priečku v St. Nicolaus I. lige si ju v stredajšom osemnástom kole výhrou 4:1 na ľade Trnavy upevnili. A po zakopnutí Martina v Spišskej Novej Vsi (3:5) ich náskok na čele tabuľky narástol na päť bodov.

„Samozrejme, že nás to trochu prekvapilo, aj potešilo. Aktuálne máme opäť mierny náskok, čo sme aj chceli. Teraz je len na nás, aby sme si ho ešte viac zveľadili. Sami vidíte, že zakopnúť sa dá aj so súpermi, ktorí sú v tabuľke nízko. Treba do každého zápasu vstúpiť zodpovedne a nič nepodceniť,“ poznamenal obranca HK Dukla Ingema Michalovce Martin Bdžoch. Oproti Martinu, Michalovčania v stredajšom osemnástom kole nezaváhali. V aréne trnavských gladiátorov, kde sa nikomu nehrá dobre, zvíťazili 4:1. Výhra sa nerodila ľahko, veď po dvoch tretinách bolo iba 1:0. „Určite to nebolo jednoduché. Ako hovoríte, v Trnave sa nikomu nehrá ľahko, o čom sme sa presvedčili aj my,“ podotýka Martin Bdžoch. „Už v prvej tretine sme mali dostatok šancí zlomiť zápas na svoju stranu. Trnave sa ale rozchytal brankár, ktorý nám zneškodnil viacero šancí. Aj keď po dvoch tretinách bolo iba 1:0 pre nás, verili sme, že to zlomíme a odvezieme si tri body. Tak sa aj stalo, takže sme spokojní,“ dodal ešte k zápasu v „slovenskom Ríme“ dvadsaťjedenročný bek Dukly.

Pre Martina Bdžoch spoločne s ďalším triom v kádri „ingemákov“ (Hančák, Valečko, Hamráček) bude piatkový duel devätnásteho kola špecifickejší. Dukla totiž na svojom ľade privíta Spišskú Novú Ves, ktorej odchovancami je táto spomenutá štvorica. „Ja osobne sa na zápas proti materskému klubu teším. Bude to pre nás určite špecifickejšie. Čakám náročný duel,“ konštatuje Martin Bdžoch, ktorý sa následne pustil do hodnotenie tímu, kde ešte v minulej sezóne pôsobil. „Dosť sa toho v lete pomenilo, takže presnú odpoveď na ich silu vám nedám. Čo si pamätám, mužstvo vždy vynikalo bojovnosťou. Keď sme boli v hre o dobrý výsledok, zakaždým sme bojovali o každý puk. Nikdy sme nepredali kožu lacno. Oni u nás nebudú mať čo stratiť. Môžu iba získať, tak ako v stredu proti Martinu, kde im vyšla prvá tretina. My si musíme hrať svoju hru a optimálne by bolo skórovať hneď v úvode. Keď si vytvoríme náskok už v prvej tretine, bude to pre nás ľahšie.“

Spišiaci sa cez reprezentačnú pauzu, hoci v pred ňou zdolali v šesťbodovom zápase Humenné 1:0, odhodlali k výmene trénera. Vladimíra Turana vymenil Čech Dávid Kaňa, ktorý v minulosti viedol tímy aj v Japonsku či Bulharsku. A zdá sa, že nová metla začína zametať. Spišiaci síce hneď po pauze prehrali hladko v Považskej Bystrici (1:4), no v stredu zdolali v tabuľke druhý Martin. „Sú prípady, keď príde nový tréner, príde aj nový impulz do tímu. Uvidíme teda, s čím sem Spišiaci prídu. Nechcem teraz hodnotiť robotu nového trénera. Nezažil som ho a nie som ani v kontakte s chlapcami, ktorí tam ostali. Sám som na nich zvedavý, v akom rozpoložení k nám prídu,“ podotýka k aktuálnej situácii vo svojom materskom klube Martin Bdžoch.

Hoci strieľanie gólov pre obrancu nie je prioritou, Martin Bdžoch už má gólový účet v Michalovciach otvorení. Otvoril si ho práve na ľade svojho materského klubu. Druhý gól pridal v Nových Zámkoch. Keďže v piatok ho čaká premiérový súťažný duel proti materskému klubu v Michalovciach, je na čase otvoriť si gólový účet aj na zrekonštruovanom michalovskom zimáku. „Nebol by som proti,“ smeje sa Bdžoch a následne už vážnejšie dodáva. „Je jedno, kto gól strelí. Dôležité sú víťazstvá tímu. Práve to bude dôležité, aj keď gól by ma určite potešil.“

Peter Brendza



Uverejnené: 15.11.2018 10:54:29 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.