files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vyvrcholenie sezóny v meste

 

 

V pondelok 9. augusta sa uskutočnila na Mestskom úrade v Michalovciach tlačová beseda s primátorom mesta, kde prostredníctvom médií pozval širokú verejnosť  na pripravovaný Zemplínsky jarmok a Zemplínske slávnosti. Tieto podujatia sa uskutočnia už tradične tretí augustový víkend.

 

Už tradične je v Michalovciach s koncom augusta spojený aj Zemplínsky jarmok a Zemplínske slávnosti. Tak, ako po minulé roky, aj tento sa Obchodná ulica a Námestie slobody stanú dejiskom tohto vyvrcholenia sezóny v našom meste. Návštevníkom bude k dispozícii vyše 223 stánkov s najrôznejším tovarom, maximálny počet stánkov s občerstvením, čo sa zatiaľ ešte nestalo a zabávať  ich počas víkendu bude 25 súborov  s vyše 800 účinkujúcimi.

Zemplínsky jarmok

Počas piatka (20.08.2010) sa návštevníci môžu tešiť už od rána na detské divadlo Babadlo, pokus o prekonanie rekordu v točení džbánu, spojený s tvorivou dielňou, na výstavu bonsají, drobnochovateľov, vystúpenie FS z Chorvátska. Organizátori chcú upozorniť verejnosť, že plánovaný piatkový program „Pre každého niečo“ sa posúva z 15.30 hod. na 16.30 hod.. V rámci tohto programu vystúpi skupina historického šermu SAURUS, Viktória Olejárová a band, Edo Klena  a Klenoty, konať sa bude luxusná módna prehliadka a na záver budú znieť námestím piesne z Repete.

Sobota bude patriť už tradične prehliadke dychových hudieb.

Zemplínske slávnosti

Zemplínske slávnosti sa začnú  v sobotu 21.08.2010 o 15.30 hod sprievodom mestom. Po tomto sprievode sa už návštevníci môžu tešiť na programy plné folklóru, v ktorých sa predstavia domáce súbory a skupiny ako aj hostia z okolitých miest a dedín, ale aj zo zahraničia. V sobotňajšom slávnostnom galaprograme sa predstavia FS Železiar, FS Šarišan a FS Seljačka Sloga Šljivoševci  z Chorvátska. Aj nedeľné popoludnie bude patriť folklóru a celé slávnosti vyvrcholia nedeľným galaprogramom, kde vystúpia FS Magura z Kežmarku, FS Puľs z Prešova a samozrejme nesmie chýbať ani domáci FS Zemplín.

Sprievodné podujatia

Počas víkendu je pre návštevníkov pripravená už tradičná Ulička remesiel, kde po dvoch rokoch budú môcť jarmočníci vidieť aj ukážky pečenia chleba, pre najmenších bude prichystaná tvorivá dielňa, k dispozícii bude aj  výstava prác z výtvarného plenéra  „Čierna voda“ v ZOS. Pre športových fanúšikov to bude II. ročník michalovského streetballu a I. ročník michalovských futbalových majstrovstiev hráčov nad 50 rokov. Počas jarmoku sa už tradične bude konať na Zemplínskej šírave aj Zraz motorkárov 2010.  Tieto „mašiny“  budú môcť návštevníci vidieť  pred tribúnou, ktorá bude postavená na parkovisku za mestským súdom. (VK)



Uverejnené: 17.08.2010 12:23:13 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.