files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín zvíťazil v Senici a je blízko prvej šestky

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v zápase 16. kola Fortuna ligy na ihrisku FK Senica 4:2 a dosiahli tak ďalšie dôležité body. Aktuálne majú na svojom konte osemnásť bodov, rovnako ako šiesta Trnava. O góly v sieti Záhorákov sa postarali Cheick Alan Diarra, Peter Kolesár, Sadam Sulley a Lazaros Rota. Zverenci trénera Antona Šoltisa do konca jesennej časti odohrajú ešte dva zápasy. V sobotu 1. decembra ich od 14.00 hod. čaká domáci súboj so Zlatými Moravcami a jeseň ukončia zápasom v Podbrezovej.

Lepší vstup do zápasu mali Michalovčania, ktorí svoju aktivitu pretavili v deviatej minúte vo vedúci gól. Z ľavej strany poslal prudkú loptu do päťky Matúš Vojtko a Cheick Alan Diarra nemal problém skórovať. V štrnástej minúte mohlo byť 0:2, Peter Kolesár ale trestuhodne prestrelil. Na druhej strane Kira bravúrne zneškodnil hlavičku Silveiru Da Graca. Z následného rohové kopu ale Roberto Dias hlavou mieril presne k žrdi a vyrovnal na 1:1. V následných minútach sa hra prelievala z jednej strany na druhú. V 36. minúte unikol po parádnej prihrávke Žofčáka obrane Senice Peter Kolesár, ktorý krížnou strelou nedal šancu domácemu brankárovi Tabordovi. Michalovské vedenia však trvalo iba dve minúty. Na center Zezinha najvyššie vyskočil Roberto Dias a aj jeho druhá hlavička na bránu bola úspešná – 2:2.

V druhom polčase sa už v takom vysokom tempe nehralo. V 54. minúte mohol domácich poslať do vedenia Castaneda, ktorý sa rútil sám na Kiru, jeho koncovka ale presná nebola. Hostia dlho čakali na svoju šancu a tá prišla v 84. minúte. Po rýchlej kontre našiel Danko v pokutovom území striedajúceho Sulleya a ten do tretice poslal žlto-modrých do vedenia. Domáci vrhli všetky sily do útoku. Po rohovom kope a trme – vrme v pokutovom území ale Michalovčania odkopli loptu do bezpečia, dostali sa do rýchlej kontry, po ktorej prišla presná koncovka Lazarosa Rotu, ktorá definitívne rozhodla o dôležitých troch bodoch pre hostí.

FK Senica - MFK Zemplín Michalovce 2:4 (2:2)
Góly: 17. a 39. R. Dias - 9. Diarra, 36. P. Kolesár, 84. Sulley, 87. Rota.
Žlté karta: 72. Nirennold - 85. Rota.
Rozhodovali: Marhefka - M. Štrbo, E. Weiss.
Divákov: 470.
FK: Taborda - J. Kotula, R. Dias, Da Graca, Asmah (46. Nirennold) - Deretti, Tešija, Petshi, Zezinho - Castaňeda (68. Solano), Azankpo.
MFK ZEMPLÍN: Kira - Rota, Carrillo, Beskorovajnyj, Vojtko - Turík, Diarra (90. Kurminowski), S. Danko, I. Žofčák, P. Kolesár (80. Grič) - Vaščák (76. Sulley).

Hlasy po zápase (zdroj TASR)
Frederico Ricardo, tréner Senice: “Futbal je taký. Vedeli sme, že Michalovce budú hrať v rozostavení 4-3-3 alebo 5-3-2, pripravovali sme sa na obe varianty počas týždňa. Celý prvý polčas sme prespali, urobili sme veľa chýb, inkasovali sme dva jednoduché góly. Podarilo sa nám skórovať zo štandardných situácií. Výsledok 2:2 bol pre nás prijateľný, cítil som, že dnes to nie je náš deň. Futbal občas prináša takéto situácie. V druhom polčase sme sa snažili vyhrať zápas, inkasovali sme po dvoch rýchlych protiútokoch. Gratulujem Michalovciam, dnes si zaslúžili zvíťaziť. Vyhrávame a prehrávame spolu, ďalší týždeň nás čaká zápas, ktorý sa pokúsime vyhrať.”

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: “Dnes odchádzame domov spokojní. Chlapcov musím za výkon pochváliť, do bodky plnili to, čo sme si v kabíne povedali. Po taktickej stránke sme zápas zvládli veľmi dobre. Vedeli sme, v čom je Senica nepríjemná. Prvý polčas sa hral lepší futbal, škoda našich inkasovaných gólov po štandardkách. V druhom polčase sme strelili dva góly, ktoré boli podľa môjho názoru zaslúžené.”  



Uverejnené: 24.11.2018 16:14:00 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.