files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

O Slovenský pohár 2019 sa bude bojovať v Humennom

Finále Slovenského pohára vo volejbale mužov a žien 2018/2019 sa uskutoční 16. – 17. februára v Mestskej športovej hale v Humennom. Na Zemplíne sa o cennú trofej bude bojovať druhýkrát v histórii, v roku 2014 triumfovali na domácej palubovke volejbalisti Chemesu Humenné a volejbalistky Doprastavu Bratislava.

"V rámci príprav finále Slovenského pohára sa Slovenská volejbalová federácia rozhodla, že prevezme organizáciu turnaja pod svoje krídla. Dejisko sme vyberali z viacerých alternatív, v hre boli bratislavská HANT Aréna, Levice, Nitra, či Poprad, ale nakoniec padla voľba na Humenné, kde sme našli ideálne podmienky vo vyhovujúcom termíne. Humenné patrilo donedávna k baštám slovenského volejbalu a aktuálne rezonuje v meste téma návratu mesta na volejbalovú mapu. Veríme, že natoľko významné podujatie, ako je Slovenský pohár, pomôže v Humennom naštartovať volejbalových nadšencov a priaznivcov, aby sa táto myšlienka čo najrýchlejšie stala realitou. Finálový turnaj Slovenského pohára sa uskutoční v rámci 100. výročia osláv volejbalu na Slovensku, a preto chceme pripraviť toto podujatie na vysokej úrovni," povedal pre web Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) prezident Martin Kraščenič.

V Slovenskom pohári mužov aj žien 2018/2019 sa predstaví osem družstiev - okteto najlepších z extraligových tabuliek k 23. decembru. Tímy budú zaradené do "tenisového pavúka" nasledovne: 1. tím na 1. priečku, 2. tím na 8. priečku, 3. tím na 5. priečku a 4. tím na 4. priečku. Tímy na 5. - 8. mieste extraligovej tabuľky obsadia voľné pozície (2., 3., 6. a 7. priečku) podľa žrebu. Štvrťfinále (1. kolo) mužov sa namiesto pôvodného termínu 9. januára uskutoční 16. januára z dôvodu, že reprezentácia mužov odohrá 9. januára posledný kvalifikačný zápas majstrovstiev Európy na Islande. Štvrťfinále sa hrá na jeden zápas, výhodu domáceho prostredia má družstvo, ktoré je k 23. decembru nižšie umiestnené v extraligovej tabuľke.

Odlišnosti v mužskej a ženskej pohárovej súťaži sú v semifinálovej fáze. Semifinále mužov (16. februára) rovnako ako štvrťfinále na jeden zápas bude súčasťou záverečného turnaja Final Four, finále odohrajú o deň neskôr 17. februára. Semifinále žien sa na rozdiel od pohára mužov bude hrať mimo záverečného turnaja a na odvetu - prvé zápasy sú na programe 23. januára, odvety 6. februára. Finále odohrajú 17. februára už v rámci spoločného vyvrcholenia národných pohárových súťaží. "V Humennom nájdeme nielen kvalitné podmienky, ale aj divácku kulisu a dobré zázemie ľudí, ktorí rozumejú volejbalu. Sme radi, že nám po rokovaniach vyšli v ústrety a presunuli iné podujatie na nový termín. Hracie časy sobotňajších semifinálových zápasov mužov, i nedeľňajších finálových duelov žien a mužov spresníme neskôr," povedal súťažný riaditeľ SVF Ľubo Stražay. Víťaz Slovenského pohára zinkasuje 2500 eur, zdolaný finalista 1500 eur a zdolaní semifinalisti po 500 eur. Obhajcovia prvenstiev sú VK Prievidza a Strabag VC Bratislava.

TASR



Uverejnené: 01.12.2018 12:33:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.