files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

"Nenažraný" taxikár, verzus chorá dôchodkyňa

 

Minulý týždeň doplatila staršia žena na nespoľahlivosť taxíkov. Namiesto piatich minút čakala vyše pol hodiny. Preèč? Vodič uprednostnil zákazku, ktorá mu vyniesla viac peňazí.

Nezodpovednosť taxikára

 

Po rehabilitácii čakala chorá žena na taxík vyše 30 minút. Rovnakou taxi službou chodieva už dlhodobo. Vodiči ju veľmi dobre poznajú, lebo ich služby využíva pravidelne. Dôvodom je aj nízka cena v rámci Michaloviec, a to 1,50 eur. V pondelok ju však sklamali. Ako vždy, po rehabilitačných cvičeniach zavolala mobilným telefónom taxík. Do 5-tich minút malo byť auto pred rehabilitačným centrom. Chorá žena, ktorá nevládala čakať, telefonovala niekoľkokrát. Vysvitlo, že meškanie zapríčinil vodič, ktorý uprednostnil zákazku na Zemplínsku šíravu. Napriek tomu neoznámil, že po ňu nepríde, ale vybral sa za výhodnejšou možnosťou. Po polhodine poslali dôchodkyni iného vodiča. ,,Neplatíte nič,“ oznámil taxikár, ktorý po ženu prišiel. Údajne to zaplatil fúzatý taxikár, na ktorého tak márne čakala. Pani ostala z celej situácie pohoršená. Už len z toho dôvodu, že si volala taxík k rehabilitačnému centru, mohli očakávať, že ide o chorého človeka. ,,Vedeli to, volávam ich pravidelne,“ tvrdí 65 ročná pani.

 

Vodič reprezentuje aj taxi službu

 

Jeden vodič dokáže pokaziť meno celej taxi službe. Po takýchto prípadoch ostávajú ľudia nahnevaní. Niektorí z princípu už nikdy nevytočia číslo totožného taxíkara, ktorý ich nejakým spôsobom rozčúlil. V tomto prípade sa taxi služba zachovala správne, keď odmietla platbu ženy. Pre jeden prešľap zamestnanca, ktorý zastupuje meno celej firmy poskytujúcej služby, sa kazí jej celý dojem. Napriek tomu je na tejto taxi službe sympatické aj to, že ma stanovený pevný cenník. Okrem centra mesta, má pri konkrétnych obciach vypísané ceny. Vždy viete dopredu koľko zaplatíte a už žiadne kilometre navyše na vaše náklady.

 

Rady na záver

 

Keď volávate taxi, vždy sa opýtajte, ako dlho budete čakať. Mali by vám to povedať automaticky, ale nie každý ma rovnaké pravidlá. Ak sa vám zdá čakacia doba pridlhá, zrušte to a objednajte si iný taxík. Nebojte sa sťažovať ani priamo na dispečingu. Je pravda, že niekedy je treba počkať dlhšie či už v období dažďov, sviatkov, alebo v noci. Upozornite ich na vaše požiadavky, aby tomu prispôsobili k vám poslané vozidlo. Občas potrebujete auto s veľkým kufrom alebo "rýchlosť" v prípade úrazu. Ak si beriete taxi na železničnej alebo autobusovej stanici, rátajte s vyššou cenou.  Nezabudnite nastupovať len do označených vozidiel. Aj tu sa môžu ale vyskytnúť problémy, preto sa máte aspoň kam a na koho sťažovať. Väčšina ľudí dnes už chodieva osvedčenými taxi službami, ktoré si získali ich dôveru. Správny taxikár vie, kedy má byť ticho, nemá byť dotieravý alebo sa naopak s úsmevom prihovoriť. Dnes už máte možnosť vybrať si dobrú, slušnú i lacnú taxi službu. V Michalovciach funguje niekoľko rôznych, ktoré disponujú desiatkami áut.

 

 

                    Veronika Cholewová



Uverejnené: 18.08.2010 15:50:26 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.