files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V zemplínskom derby víťazný obrat Humenného

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce utrpeli tretiu porážku v rade, keď v zemplínskom derby na ľade MHK Humenné prehrali v 24. kole St. Nicolaus I. ligy 2:3. Góly Dukly zaznamenali Jakub Lient a Mário Róth, za Humenné sa presadili Roman Žitný, Sergej Babynets a Ľubomír Buraľ. Zverenci trénera Miroslava Chudého budú mať šancu negatívnu sériu zastaviť v nedeľu 9. decembra, kedy na domácom ľade od 17.30 hod. privítajú Považskú Bystricu.

V zemplínskom derby sa od začiatku hral svižný hokej. Napodiv, viac šancí mali domáci. Najskôr mohol otvoriť skóre v nájazde dvoch na jedného Vrábeľ, po ňom Adam Trenčan v michalovskej bráne zlikvidoval aj šancu Gleba Bylina. Michalovský brankár sa zaskvel aj pri ďalšej príležitosti Žitného. Hostia mohli otvoriť pri 70 sekundovej presilovke o dvoch hráčov, ktorú ale zahrali zle. Po návrate oboch Humenčanov na ľad sa ale k puku dostal Jakub Linet a strelou švihom otvoril skóre. Humenská odpoveď prišla o necelú minútu, keď na 1:1 vyrovnal Žitný, ktorý tak „vypustil“ plyšáky na ľad. Po ich odprataní mohli misky váh na svoju stranu nakloniť Michalovčania. Cútt ale mieril iba do Sidora a Hančáková strela skončila na žŕdke. V záverečných sekundách na šance bohatej prvej časti mohol skórovať domáci Jokeľ, proti ale bol Adam Trenčan.

Aj v druhej tretine pokračoval výborný hokej. Líder tabuľky po druhýkrát v stretnutí udrel v 22. minúte, po tom, čo Pulščák krásne našiel Mária Rótha a ten poslal Duklu opäť do vedenia. Opäť ale nie na dlho. V 28. minúte totiž Humenčania v presilovke výborne zakombinovali, strelu Buraľa ešte Trenčan vyrazil, na dorážku Babynetsa už ale nemal nárok. Michalovčania pokračoval v katastrofálnych presilovkách, za čo ich v 33. minúte potrestal pri hre štyroch proti štyrom Ľubomír Buraľ – 3:2.

Kto čakal v tretej tretine nápor lídra tabuľky, veľmi sa mýlil. Domáci hráči totiž umnou hrou držali trápiaceho sa favorita na uzde. Až do posledných minút ho nepúšťali do šancí, sami čakali na jeho chyby a hrozili z kontier. Najväčšie šancu na zvýšenie skóre mal Marcel Baláž, ktorý ale stroskotal na Adamovi Trenčanovi. Tri minúty pred koncom dostali hostia šancu na vyrovnanie v podobe presilovky, ktorú ale opäť zahrali zle. Vaško po chybe michalovskej defenzívy prenikol až pred brankára Trenčana, hasiť v poslednej chvíli musel Valečko faulom a hlavný arbiter Korba nekompromisne nariadil trestné strieľanie. Z neho ale Vaško definitívne nerozhodol. Po ňom nasledovala michalovská power-play, ktorá ale bola sterilná a domáci tak ubránili tesné vedenie.

MHK Humenné - HK Dukla Ingema Michalovce 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Góly: 12. Žitný (Cibák, Vrábeľ), 28. Babinets (Buraľ) pres/1, 33. Buraľ (Solomončak) – 11. Linet (Róth, Kolba), 22. Róth (Pulščák, Piatak).
Vylúčení: 6:8, navyše Kolba (Michalovce) 10. minút nešportové spravie. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: P. Korba - Riš, Homola. Divákov: 849.
MHK: Sidor - Michalčin, Ondrej, Mačkovič, Buraľ, Krempaský, Cibák, Kamenický - Baláž, Bylina, Sokomončak - Fedorko, Babynets, Vaško - Žitný, Vrábeľ, Jokeľ - Majerník, Markuš, Šinanský.  
HK DUKLA INGEMA: A. Trenčan - Kolba, Korenko, Valečko, Hančák, Novický, Hopkovič - Mesaroš, Piatak, Pulščák - Banovský, Cútt, Mašlonka - Róth, Linet, Safaralejev - Hamráček, Toma, Chalupa. 



Uverejnené: 07.12.2018 21:30:21

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623