files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Humenné: Novozvolený primátor M. Meričko prebral vedenie mesta

Novozvolený humenský primátor Miloš Meričko, ktorého v tohtoročných voľbách podporovala široká koalícia strán OĽaNO, KHD, SaS, Strana občianskej ľavice, Strana práce, Progresívne Slovensko, Spolu - občianska demokracia, prebral na pondelkovom ustanovujúcom zasadnutí vedenie mesta od už bývalej primátorky Jany Vaľovej.

Spolu s novým primátorom zložili sľub všetci 24 poslanci, 11 z nich je nových. V radoch mestského parlamentu nastala aj generačná obmena. "Verím, že tá spolupráca bude dobrá a že sa budeme vedieť na prioritách pre naše mesto v najbližšom období dohodnúť," uviedol Meričko pre novinárov s tým, že sa s väčšinou z nich pozná. Kľúčové je preňho to, aby si urobili ekonomický a personálny audit. Pokračoval, že sú aj ďalšie veci, ktoré budú musieť do konca roka urýchlene riešiť. "Napríklad mestská hromadná doprava, ktorú zabezpečuje michalovská firma. Tá nemá podpísanú zmluvu na ďalší rok," povedal. Nevie tiež, v akom stave je rozpočet mesta. "Podľa informácií z mestského úradu sa na ňom nepracovalo," spomenul.

S benefitmi pre Humenčanov chce pokračovať. Dúfa, že mestská pokladnica bude v dobrom stave. Okrem toho by chcel zrýchliť rozvoj mesta hlavne prostredníctvom eurofondov. Kľúčové budú pre udržanie obyvateľov v meste podľa Merička najmä pracovné miesta, investície či rozvoj bývania. V prípade zamestnanosti chce vychádzať v ústrety predovšetkým domácim podnikateľom a živnostníkom, ale aj iným investorom. Nový primátor uvažuje o tom, že by do Vianoc zvolal ešte jedno pracovné mestské zastupiteľstvo. V Humennom zaevidovali takmer 47-percentnú volebnú účasť. Meričko získal 6912 hlasov. Jana Vaľová, ktorá zastávala post primátorky osem rokov, skončila na druhom mieste so 4391 hlasmi. Tretí bol Miroslav Porochnavý (525), po ňom Slavěna Vorobelová (255) a Miroslava Zajcevová (232). Na šiestom mieste skončil Vladimír Ragan (165), ďalší bol Peter Grundza (137) a Richard Žolna (43). Hlasy získali aj Peter Pipák (36) a Michal Paraska (14), ktorí sa kandidatúry pred voľbami verejne vzdali.

TASR

Foto: https://www.facebook.com/merickomilos/



Uverejnené: 10.12.2018 19:27:12 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.