files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Obrazom: Výmena prechodovej lávky

V týchto dňoch mohli byť Michalovčania svedkami demontácie prechodovej lávky pri SOŠ na Partizánskej ulici, po ktorej sa následne dostanete na sídlisko Stráňany.

S výmenou lávky sa začalo v pondelok odstránením tej starej.

„Na základe výsledkov verejného obstarávania bola 6. augusta 2018 podpísaná Zmluva o dielo so zhotoviteľom CSM-STAV s.r.o. Michalovce. Predmetom zmluvy je výmena a osadenie novej lávky cez rieku Laborec. Dôvodom jej výmeny boli nedostatočné šírkové pomery pre jej využitie ako peší ťah pre chodcov a zároveň cyklistov smerom k sídlisku, lokalite individuálnej bytovej výstavby pri Bielej hore, ale aj na Zemplínsku šíravu. Lehota realizácie predmetu zmluvy je osem mesiacov od účinnosti zmluvy, teda do 7. apríla 2019,“ informovala nás o výmene lávky hovorkyňa mesta Iveta Palečková.

Za štyri dni už nie je po starej lávke ani chýru, ani slychu.

Vyše 40-ročný kovový most mal byť najskôr posunutý do Parku Kerta, kde by sa vytvoril cyklistický chodník. Nakoniec ale skončí v kovošrote. Podľa posledných informácii už nevyhovovala jeho statika a niektoré spoje tak už neboli bezpečné. Nová lávka bude takmer raz taká široká a bude slúžiť aj ako cyklotrasa. „Lávka je súčasťou realizovanej stavby projektu Cyklistická trasa CMZ - Biela hora, z operačného programu Integrovaný regionálny operačný program. Cyklotrasa bude prepájať sídlisko Stráňany a IBV Stráňany k už existujúcim cyklotrasám v Centrálnej mestskej zóne (CMZ) a trasu vedúcu cez Sídlisko Východ smerujúcu k priemyselným parkom mesta. Obyvatelia Sídliska Stráňany sa cyklotrasou dostanú cez CMZ k dopravnému uzlu na železničnej a autobusovej stanici. Prvá etapa výstavby cyklotrasy predstavuje výmenu existujúcej lávky cez rieku Laborec, druhá etapa predstavuje pokračovanie cyklotrasy po existujúcej komunikácii a po Ulici partizánskej, kde bude vytvorené vodorovné a zvislé dopravné značenie. Tretiu etapu cyklotrasy tvorí vybudovaný nový cyklochodník. Celková dĺžka novej cyklotrasy bude 2 002,6 m,“ pokračovala Palečková.



Uverejnené: 14.12.2018 13:20:58 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.