files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mestá na Zemplíne sa odeli do vianočnej výzdoby

Aj mestá na Zemplíne sa v tomto období odeli do vianočnej výzdoby. Nesie v sebe tradičné, ale i moderné prvky.

Námestie Humenného pred domom kultúry už niekoľko dní zdobí okrem vianočného stromčeka aj tradičný drevený Betlehem. Fontána lásky sa zas zmenila na adventný veniec. Na Južnom námestí môžu obyvatelia i návštevníci mesta napr. pozorovať dekorácie v podobe sviečok a darčekov, ktoré sú vyrobené z PET fliaš. "Spolu 40 maxi perníčkov vyrobili mužské ruky pracovníkov Technických služieb mesta Humenné a zdobia nielen vianočný stromček, ale aj záhon pri Fontáne lásky a samotnú fontánu. Okrem toho vymenili technické služby staré poškodené svetelné dekorácie za nové, ktoré inštalovali na stĺpy verejného osvetlenia v počte 44 kusov," informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu radnice. Ďalšie štyri inštalovali na pouličné lampy v parku pred kaštieľom. "Náklad na novú vianočnú výzdobu predstavuje 6100 eur," vyčíslila.

Vianočná výzdoba v susedným Michalovciach je približne taká, ako po minulé roky. "Vynovili sa len viaceré zastarané svetielka na stromoch v pešej zóne," informovala TASR Iveta Palečková z radnice. Najpútavejšou časťou výzdoby je podľa jej ďalších slov určite anjel pred budovou mestského úradu, pri ktorom si už mnoho ľudí tradične vytvára vianočné pozdravy. "Krásny je však aj okrúhly balíček umiestnený pri pošte, či svetelné brány. Nemôžeme zabudnúť na svetelnú vianočnú výzdobu aj na uliciach Štefánikova, Hollého a predovšetkým na viacerých kruhových objazdoch," doplnila.

Centrom celej vianočnej výzdoby je podľa Palečkovej vianočný strom. "Je to smrek vysoký cca 15 metrov a daroval nám ho obyvateľ Krásnovskej ulice," priblížila. Vianočná výzdoba bude v meste rozsvietená do sviatku Troch kráľov.

TASR



Uverejnené: 18.12.2018 09:20:58 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.