files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prinesie Ježiško michalovskej Dukle posily?

Desaťbodový náskok má momentálne na čele St. Nicolaus I. ligy michalovská Dukla Ingema. Obhajca prvoligového prvenstva sa zrejme dostal z najhoršieho von a v súčasnosti je neohrozeným lídrom súťaže. Svoju dominanciu potvrdil aj v piatok, kedy na domácom ľade zdolal posledné Nové Zámky B 12:2.

Aj napriek vysokému víťazstvu nebol tréner Miroslav Chudý celkom spokojný. „Bol to taký tréningový zápas,“ uviedol a na margo stretnutia s posledným celkom tabuľky dodal. „Všetci vieme, že kvalita Nových Zámkov nie je taká, ako je u iných súperov v súťaži. Aj preto sme zvolili tento týždeň iný program. Zápas do toho dobre zapadol. Dali sme dvanásť gólov, s čím spokojnosť je, bolo tam ale z našej strany veľa kombinácii. Niektoré veci sme mali riešiť jednoduchšie. Gólov teda mohlo byť viac. Je to pre nás také „povinné“ víťazstvo.“ Miroslav Chudý nezabudol ani na divákov. „Chcem sa im poďakovať za povzbudzovanie počas celého roka a zapriať im pekné sviatky. Verím, že keď sa po nich vrátime, budeme sa na štadióne stretávať aspoň v takom hojnom počte, ako v posledných zápasoch.“

Desaťbodový náskok momentálne Dukle zaručuje, že na čele tabuľky bude aj na začiatku roka 2019. „Náskok je celkom solídny, takže z tohto pohľadu je spokojnosť. Mohlo to byť aj lepšie, no aj horšie. Spokojnosť určite zatiaľ je. My sa ale stále musíme pozerať na seba. Stále hovorím, že hodnotiť môžeme až na konci sezóny,“ poznamenal lodivod aktuálneho lídra súťaže. Ten v minulom zápase na ľade posledného celku tabuľky využil aj služby dvoch dorastencov – Jakuba Ragana a Mateja Farkaša. Čakalo sa, že proti rezerve extraligistu nastúpia „mladé pušky“ aj v piatok, no nestalo sa tak. „Naším zámerom bolo postaviť ich aj v tomto zápase. Žiaľ, v stredu a vo štvrtok odohrali ťažké ligové zápasy proti Banskej Bystrici. K tomu sa pridali aj zdravotné problémy. Aj preto sme ich po dohode s trénermi nepostavili. Ja verím, že šancu ešte v ďalších zápasoch dostanú,“ podotkol k neúčasti mladíkov Miroslav Chudý.

V Michalovciach je teda zatiaľ spokojnosť. To sa nedá zrejme povedať o druhom zástupcovi zemplínskeho regiónu v prvej lige – MHK Humenné. U nováčika súťaže totiž reálne hrozí, že ju po troch rokoch opäť nedohrá. „Mne ich koniec nejako neprináleží hodnotiť. Určite ma však mrzí, keďže podľa mňa bolo Humenné pre súťaž prínosom, aj oživením. Neviem, čo sa tam bude diať ďalej, ale myslím si, že keby v súťaži ostali, určite by robili problémy každému. Keby v Humennom mužský hokej opäť skončil, bola by to podľa mňa škoda,“ skonštatoval michalovský lodivod, ktorý po hráčoch MHK zatiaľ "poľovať" nechce. „S vedením klubu sme sa ešte o tom nebavili. Ako sme avizovali, posily zháňame. Už po vianočných sviatkoch by sa v tíme mali objaviť nejakí hráči. Keď to všetko pôjde tak ako má, v zápase s Prešovom by sme mohli vidieť aj nové tváre,“ dodal na záver Miroslav Chudý, ktorý nechcel zatiaľ špecifikovať nové akvizície v kádri. Podľa našich informácii, by to mali byť dvaja legionári.

Peter Brendza



Uverejnené: 22.12.2018 18:03:41 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.