files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla hlási posily: Prichádza juniorský majster sveta a hráči s takmer 500 štartmi v KHL

Vedenie michalovskej Dukly Ingema ukazuje, že to s útokom na najvyššiu súťaž myslí vážne. Po obrancovi Borisovi Brinckovi a útočníkovi Matejovi Giľakovi vystužili káder obhajcu prvoligového prvenstva hneď troma hráčmi, ktorí dokopy v KHL odohrali 492 zápasov.

Dukla Ingema posilnila káder troma hráčmi. Zľava Nikita Dvurečenskij, Jevgenij Kurbatov a Vladislav Bojko

Ako informuje oficiálna stránka klubu, káder aktuálneho lídra St. Nicolaus I. ligy hneď po Vianociach vystužil obranca Jevgenij Kurbatov a útočníci Nikita Dvurečenskij a Vladislav Bojko. Kurbatov s Dvurečenským sú mládežníckymi reprezentantami zbornej, Kurbatov má z MS do 20 rokov bronz, Dvurečenskij dokonca zlato, ku ktorému pridal aj striebro z MS do 18 rokov. Obaja dlho hrávali v KHL, kde si na svoje konto pripísali 243 respektíve 248 zápasov. Tretím do partie je 23-ročný útočník Jevgenij Bojko, ktorý si jediný štart v KHL pripísal v tejto sezóne v drese Jekaterinburgu.

Chudý verí, že v posilňovaní posledné slovo nepovedali
Tréner aktuálneho lídra prvej ligy Miroslav Chudý je s posilami do kádra spokojný. „Ide o hráčov, ktorí by nám mali pomôcť. Hrať sme ich síce nevideli, ale podľa našich poznatkov by pre nás mali byť platnými posilami. Síce neboli dlhšie na ľade, no chceme ich okamžite zaradiť do tímu a hrať teda budú už proti Prešovu. Síce potrebujú čas na adaptácia, zápas by ale mal byť pre nich najlepší tréning. Ako od zahraničných hráčov očakávame, že budú lídrami mužstva,“ poznamenal pre stránku Dukly Miroslav Chudý, podľa ktorého ďalších slov bude klub pokračovať v hľadaní optimálnych posíl. „Ja verím, že v posilňovaní sme nepovedali posledné slovo. Ešte stále sa po niečom obzeráme. Keď sa niekto zaujímavý naskytne, určite budeme konať. Máme ešte na to mesiac, takže uvidíme, čo sa nám za ten čas podarí vybaviť. Teraz prišli legionári. V hre boli aj Slováci. Tých, čo sme ale chceli, boli pod zmluvami a kluby ich uvoľniť nechceli,“ dodal pre stránku Dukly Miroslav Chudý.

Slovo o posilách
Jevgenij Kurbatov
Tridsaťročný skúsený zadák je juniorským bronzovým medailistom z majstrovstiev sveta. Na majstrovstvách sveta na prelome rokov 2007 a 2008 prispel k tretiemu miestu „zbornej“ dvoma gólmi a troma asistenciami. V nadnárodnej KHL odohral v dresoch Omsku, CSKA Moskvy, Jekaterinburgu, Nižnekamska, Chabarovska či Novgorodu dokopy 243 zápasov, v ktorých zaknihoval dva góly a šestnásť asistencií. Sezónu 2017/2018 odštartoval v Novgorode, po osemnástich odohraných zápasoch sa sťahoval do VHL, kde v drese Sarova pridal 20 zápasov.

Nikita Dvurečenskij
Dvadsaťsedemročný Nikita Dvurečenskij je majstrom sveta do dvadsať rokov zo šampionátu na prelome rokov 2010/2011. K zlatu prispel troma gólmi a troma asistenciami. Okrem zlata z MS do 20 rokov má aj striebro z osemnástky. Seniorskú kariéru v KHL odštartoval v drese Dynama Moskva, pôsobil aj vo Víťazovi Čechov, Novosibirsku, Novgorode, Nižnekamsku, či vo Viťaze Podolsk, kde začal aj túto sezónu. Po piatich zápasoch bez bodového zápisu tam skončil. V KHL odohral dokopy 248 zápasov, v ktorých zaknihoval 32 gólov a 17 asistencií.

Vladislav Bojko
Tretím do partie je 23-ročný Vladislav Bojko. Bez šiestich centimetrov dvojmetrový útočník v KHL odohral jeden zápas, v tejto sezóne si raz obliekol dres Vladivostoku. Predtým pôsobil v mládežníckej MHL, ako aj vo vyššej VHL. Minulú sezónu odohral v Pardubiciach, kde za Dynamo v českej najvyššej súťaži odohral 41 zápasov s bilanciou dvoch gólov a troch prihrávok. V tejto sezóne pôsobil v spomenutom Vladivostoku, ako aj vo VHL, kde obliekal dres Jermaku Angarsk.



Uverejnené: 27.12.2018 13:53:14 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.