files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Humenský nováčik to nebalí, Babinetsov predčasný silvestrovský darček rozplakal všetkých

Tri dni pred vianočnými sviatkami to s nováčikom St. Nicolaus I. ligy MHK Humenné nevyzeralo ružovo. Domáci zápas s Dubnicou sa neodohral a hráči sa rozišli preč s vedomím, že vedenie klubu končí. Viacerí opakovali scenár spred troch rokov, kedy „Hurkare“ nedohrali prvoligovú sezónu. Zdá sa ale, že celok od Vihorlatu je z najhoršieho vonku. Deň pred Vianocami v Topoľčanoch získal zlatý bod za prehru 5:6 po predĺžení, no a dva dni pred koncom roka doma vo výbornom zápase zdolal Skalicu 3:1.

Humenčania sa tak s rokom 2018, ktorý bol pre nich postupovým, rozlúčili cenným víťazstvom. „Určite sme sa chceli rozlúčiť výhrou,“ rozhovoril sa útočník MHK Marcel Baláž, ktorý príliš udalosti z posledných dní komentovať nechcel. „Stalo sa, čo sa stalo. Tieto vecí idú mimo nás. My s tým robiť nemôžeme nič, akurát môžeme ukázať na ľade, že hokej hrať vieme,“ pokračoval trebišovský rodák v službách Humenného. Marcel Baláž síce proti Skalici neskóroval ani raz, v predošlom zápase však aj jeho zásluhou získali Humenčania cenný bod v Topoľčanoch. Baláž sa na ňom podieľal hetrikom. „Išli sme tam preto, lebo sme chceli ukázať, že hokej máme radi. Nechceli sme sa na to iba tak vykašľať. Nakoniec sme tam uhrali bod, ktorý mal vzhľadom na to všetko pre nás hodnotu zlata. Čo bude ďalej, to sa uvidí. Nejakí ľudia nám niečo prisľúbili, takže uvidíme, čo bude ďalej.“

Marcel Baláž našiel v Humennom opäť hernú pohodu

Skúsený útočník začal sezónu 2018/2019 u obhajcu titulu z Michaloviec. V Dukle ale nenadviazal na sezónu z Prešova, kde bol lídrom tímu. Miesto vo štvrtej formácii ho nenapĺňalo, rozhodol sa teda odísť. Prichýlil ho druhý celok od Laborca a v ňom zdá sa našiel Baláž stratenú hernú, aj streleckú pohodu. Zaznamenal už štrnásť gólov a začína atakovať najlepšieho strelca tímu Sergeja Babinetsa. „Samozrejme, góly ma tešia. Raz sa darí, raz nie. Teraz sa sústredím na Humenné, aby sme skončili v základnej časti čo najlepšie. Máme pred sebou ešte jednu štvrtinu základnej časti, takže verím, že nejaké zápasy ešte vyhráme. Verím, že v tabuľke ešte môžeme ísť vyššie,“ dodal na záver jeden z ťahúňov aktuálne siedmeho tímu tabuľky.

Babinetsovo požiadanie o ruku priamo v stredovom kruhu (foto: Ivan Harčár - hokejový svet)

Záver zápasu mal krásne vyvrcholenie. Nebolo to ale víťazstvo 3:1 nad nepríjemnými Záhorákmi. Práve to bolo podmienené tým, že ukrajinský útočník Sergej Babinets po ňom požiada svoju priateľku o ruku. K tomu, že sa tak stalo prispel aj sám Babynets úvodným gólom. „Pred zápasom som chlapcom hovoril o tom, že v prípade, keď vyhráme, požiadam svoju priateľku o ruku. Som veľmi rád, že sa to podarilo a mohol som to urobiť takto, pred pekne zaplneným štadiónom,“ podotkol Babinets, ktorý by v prípade, keby veci nešli tak ako majú ostal „slobodný“ iba dva dni. „Keby sa to nepodarilo, bol by to darček na Silvestra,“ smeje sa ukrajinský zakončovateľ.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.12.2018 13:42:28 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.