files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

S akými posilami začne MFK Zemplín prípravu?

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce, ktorí sú po jesennej časti na solídnom siedmom mieste v najvyššej Fortuna lige a iba vinou horšieho skóre zaostávajú za šiestou priečkou, ktorá by im zaručovala na jar účasť v skupine o titul, začnú zimnú prípravu v pondelok 7. januára. Kto ale bude trénerovi Šoltisovi k dispozícii?

Traja podpísali ešte v decembri, dvom skončili zmluvy, „Poliaci sa vrátili do svojich klubov

Vedenie klubu predĺžilo ešte v decembri o pol roka zmluvu s kapitánom tímu Igorom Žofčákom, ďalšia dvojica brankár Matúš Kira a stredopoliar Stanislav Danko predĺžila zmluvy až do leta 2020.

Matúš Kira a Stanislav Danko v decembri predĺžili zmluvy (foto: facebook mfk zemplín)

Na druhej strane, zmluvy v januári skončili Petrovi Kavkovi a Blažejovi Vaščákovi a keďže nedošlo k ich predĺženiu, obaja Košičania zrejme pri Laborci končia. Skončila aj štvorica „Poliakov“ Saddam Sulley, Brian Ilosi, Tomasz Nawotka či David Kurminowski, ktorí sa vrátili po skončení hosťovania do svojich materských klubov Legie Varšava respektíve Lechu Poznaň. Nie je však vylúčené, že nejaký z nich sa v jarnej časti do Michaloviec môže vrátiť, respektíve príde na hosťovanie nejaký iný hráč, či hráči.

Petrovi Kavkovi skončila zmluva, k jej predĺženiu zatiaľ neprišlo

Kto sa objaví na prvom tréningu?

To bude z pohľadov odchodov asi všetko, takže sa zdá, že turbulentná príprava z leta sa opakovať nebude. Káder sa aspoň na oko zdá byť konsolidovaný, veď z tých, čo odídu mal isté miesto v základnej zostave akurát Blažej Vaščák. Nosní hráči, ktorí sa v závere jesene pričinili o vzostup tímu v tabuľke hore, budú zrejme všetci k dispozícii aj na jar.

 

Roland Černák by mohol na jar obliecť michalovský dres

Káder by podľa informácii Denníka Šport mala rozšíriť dvojica hráčov z Dunajskej Stredy, teda z klubu, ktorý má dobre vzťahy s klubom od Laborca. Ide o reprezentanta do 21 rokov Dominika Špiriaka a ofenzívneho hráča Rolanda Černáka. Rodený Trebišovčan odohral jeseň v sezóne 2017/2018 v Prešove, kde zaznamenal osem gólov. Počas lanskej jarnej časti a tejto sezóny si však nevypracoval stabilné miesto v po jeseni druhom tíme fortunaligovej tabuľky, preto zrejme pôjde na hosťovanie inde.

Kamil Karaš už raz koketoval s príchodom do Michaloviec. Podarí sa jeho príchod zrealizovať teraz? (foto: profutbal.sk)

Záujem o Karaša aj Casada

Denník Šport prichádza s ďalšími zaujímavými hráčmi, ktorí by mohli vystužiť káder MFK Zemplín. Ten má podľa jeho informácii záujem o 27-ročného stredopoliara Kamila Karaša, ktorý na jeseň hrával v trápiacej sa Lokomotíve Košice a podľa informácii denníka lanária Michalovčania aj skúseného 30-ročného Španiela Joseho Casada, ktorý na jeseň hrával v Zlatých Moravciach. Uvidíme teda, kto sa objaví na pondelkovom tréningu, prípadne počas prípravy po jeseni siedmeho tímu Fortuna ligy.

Bude Jose Casado druhým Španielom v MFK Zemplín?



Uverejnené: 04.01.2019 13:20:34 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.